Bursele guvernului francez pentru masterat și doctorat

Date:

Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România lansează ediţia 2021-2022 a programului de burse al guvernului francez, pentru studii de master și doctorat. Bursele se adresează tinerilor români francofoni şi celor care doresc să urmeze un program în limba engleză. Toate informațiile legate de criteriile de selecție, cuantumul bursei, avantaje, documente necesare pentru dosarul de candidatură sunt disponibile pe site-ul Institutului Francez din România: https://www.institutfrancais.ro/bgf-2021.html sau la adresa de mail bourses.bucarest-amba@diplomatie.gouv.fr. Termenul limită de trimitere a candidaturilor este 1 martie 2021.

Franța este a patra destinație pentru studenții români în mobilitate individuală și primul partener universitar al României cu peste 600 de acorduri de cooperare. În 2020, bursierii români s-au format în universități prestigioase, precum Université Paris-Saclay, École Polytechnique, Sciences Po, EHESS, École Centrale de Lyon sau IESEG Business School etc. Până în prezent, peste 4.000 de studenți și cercetători români au beneficiat de diferite programe de mobilitate finanțate de către Guvernul francez, mulți dintre alumni având astăzi cariere impresionante. Unul dintre bursierii guvernului francez în 2020, Andreea Nistor, master la EHESS, Paris, subliniază: „Experiența de #BGF este despre ambiție, curaj și provocări constante care te fac să ieși din zona ta de confort și să evoluezi. Am ales să continui să studiez științele politice în cadrul unui master la EHESS, Paris și am devenit astfel parte integrantă a unei comunități academice internaționale, cu profesori, specialiști în domeniu și studenți din toată lumea, deschiși să dezvăluie și să împărtășească cercetările și acel savoir-faire. Deși a fost un an atipic, cauzat de pandemia cu care încă ne confruntăm, m-am bucurat de sprijinul constant al profesorilor și am descoperit că seminariile online pot fi la fel de interesante și dinamice precum cele ținute în sala de curs. Recomand tuturor tinerilor să aplice pentru o Bursă a Guvernului Francez, întrucât este o poartă către un mediu internațional, cu un înalt nivel de cercetare”.

George Tecușan, bursier BGF în 2020, master la École Polytechnique, Paris: „Experiența de studii în Franța m-a îmbogățit, mi-a deschis noi orizonturi și m-a învățat că nimic nu e imposibil, trebuie doar să muncești foarte mult. Bursa din partea Guvernului francez a fost un element central al reușitei mele pe durata studiilor pentru că, scăpând de grija unei parți a costurilor de trai și a taxei de școlarizare, am putut să mă concentrez pe dezvoltarea academică. Pe durata celor 2 ani la École Polytechnique am avut șansa să fiu parte a unei comunități de excelență și încurajez toți studenții care vor să urmeze un master în discipline inginerești să aplice cu tot curajul aici!”

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

TikTok actualizează sistemul de evaluare a conturilor

TikTok este o platformă de divertisment susținută de creativitatea,...

Colliers: 2022, cel mai bun an din ultimii 15 pentru piața de investiții din România

Tranzacțiile au depășit 1,25 miliarde de euro, capitalul românesc...

Cum facem posibilă victoria Ucrainei

| de Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene.

Studiu: Oamenii devin mai precauți atunci când fac cumpărături, iar achizițiile spontane devin din ce în ce mai rare

Starcom România lansează cea de-a noua ediție a compendiumului...