Campanie de împădurire organizată de Philips România și Asociația Viitor Plus

Date:

Compania Philips România și Asociația Viitor Plus au reluat campania „Plantăm împreună”: „Pentru fiecare comandă din categoria de produse de îngrijire personală și îngrijirea mamei și a copilului, plasată pe philips.ro cu o valoare a coșului de cumpărături de minimum 250 RON, Philips cu ajutorul Asociației Viitor Plus va planta un copac în comuna Dobrotești, din județul Dolj, pe un teren degradat, aflat în curs de deșertificare”.

Inițiatorii campaniei reamintesc că „anul 2022 a marcat începutul acțiunii Philips de împădurire în România prin campania Plantăm împreună, prin care au fost plantați în total 8.156 de copaci, din speciile salcâm, sălcioară, glădiță și corcoduș. Plantarea a fost realizată în luna noiembrie, pe o suprafață totală de 1,6 hectare, cu ajutor din partea voluntarilor, reprezentanților Viitor Plus și angajaților Philips România”.

Daciana Tulpan, lider al Diviziei dedicate îngrijirii personale, Philips: „Sustenabilitatea face parte din ADN-ul Philips, iar în momentul în care am pornit pe drumul transformării, obiectivul nostru a fost să ne asigurăm că vom folosi puterea inovației pentru a face o diferență în bine pentru oameni. Ne plac obiectivele mari, ambițioase, ne dorim să îmbunătățim sănătatea și bunăstarea a două miliarde de persoane pe an până în 2025 prin produsele și serviciile noastre și prin numeroasele obiectivele sociale și de mediu pe care ni le impunem. Astfel, în 2023 continuăm programul de mediu „Plantăm Împreună”, prin care contribuim la împădurirea zonei de sud-est a României, cu ajutorul consumatorilor, partenerilor și angajaților noștri.”

Teia Ciulacu, fondator și președinte Viitor Plus: „Suntem încântați să continuăm parteneriatul început alături de Philips și să lucrăm pentru o misiune comună: împădurirea României. Ne bucurăm de fiecare dată când avem alături de noi parteneri de durată, care ne aleg an de an, pentru că doar împreună putem contribui la un mediu mai sănătos.”

Organizatorii anunță că „plantarea va continua în comuna Dobrotești, din județul Dolj, zonă aflată în curs de deșertificare. Pădurea nou creată va sprijini reglarea climatului local, va diminua poluarea și va crește reziliența în fața evenimentelor meteo extreme. Conform specialiștilor în pedologie1, anual, peste 1.000 de hectare de teren fertil din sudul României se transformă în nisip din cauza impactului antropic negativ asupra mediului și climei. Împădurirea terenului reprezintă o măsură naturală și de durată pentru combaterea deșertificării și eroziunii întrucât arborii au capacitatea de a inversa degradarea solului, și astfel, de a transforma solul nisipos și lipsit de fertilitate într-un sol sănătos și biodivers. Plantarea va avea loc în toamna 2023, în perioada de repaus vegetativ. În anii următori plantării se vor realiza lucrări de îngrijire pentru o perioadă de  3-7 ani, până când pădurea va atinge stadiul de masiv”.

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) este cunoscută ca „o companie de tehnologie în domeniul sănătății axată pe îmbunătățirea vieții oamenilor și pe generarea de rezultate mai bune pe parcursul tuturor etapelor sănătății, de la un stil de viață sănătos și prevenție, la diagnostic, tratament și îngrijire la domiciliu. Philips utilizează tehnologii avansate și îmbină expertiza clinică cu cea pentru produsele destinate consumatorilor, pentru a oferi soluții integrate. Cu sediul în Olanda, compania este lider în imagistică medicală, terapii ghidate imagistic, sisteme de monitorizare a pacienților și informatică medicală, precum și în domeniul sănătății consumatorilor și cel al îngrijirii la domiciliu. Portofoliul Philips de tehnologii în domeniul sănătății a generat în 2019 vânzări de 19,5 miliarde de euro, iar compania are aproximativ 80,000 de angajați și este prezentă în peste 100 de țări.

Mai multe noutăți despre Philips sunt disponibile la www.philips.com/newscenter”.

Asociația Viitor Plus a pornit în anul 2008 „programul de împădurire „Adoptă un copac!” cu gândul la importanța reabilitării suprafețelor de teren degradate și a reamintirii rolului crucial pe care pădurile îl au în echilibrul fragil al vieții.

Misiunea Adoptă un copac! este de a aduce o contribuție importantă la creșterea și protejarea suprafețelor de pădure din România, cu focus asupra perdelelor forestiere. Până în prezent, programul de împădurire Adoptă un copac! a reușit să implice peste 16.000 de voluntari și să planteze 796.708 de puieți forestieri, pe 131.3 hectare de teren degradat, în 15 comunități rurale din sudul țării.

Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac!, Atelierul de Pânză, Reciclata, Harta Reciclării, Eco Provocarea și Biroul Eco”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bursele JTI pentru Jurnalisti: lansarea editiei 2024-2025

Urmandu-si traditia, Bursele JTI pentru Jurnalisti lanseaza de Ziua...

FoodIntelForum AQUA Carpatica progresează, profitul avansează, veselia debordează

Cea de-a treia zi a FoodIntelForum AQUA Carpatica 2024 începe și...

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...