Ce așteptări salariale au tinerii fără experiență în 2021?

Date:

    În această primăvară, Catalyst Solutions a lansat studiul Generației Z care și-a propus să creeze un mediu favorabil pentru a înțelege nevoile studenților sau ale absolvenților în ceea ce privește dezvoltarea carierei, a preferințelor și a așteptărilor salariale pentru programele dedicate lor.

În ce domenii își caută tinerii o oportunitate de carieră?

    Conform studiului, domeniile care s-au evidențiat în preferințele tinerilor atunci când au luat în considerare aplicarea pentru un program de internship/ trainee sau job entry-level sunt: Marketing/Advertising/PR (31%), HR (28%) și domeniul tehnic IT Software (20%) & Inginerie (16%). 

A picture containing diagramDescription automatically generated

Ce așteptări salariale au tinerii la început de carieră?

    Cel mai important criteriu de alegere a programului atunci când tinerii au mai multe oferte, este pachetul salarial, indiferent de domeniu. În ceea ce privește așteptările lor salariale, acestea difera în funcție de programul pe care doresc să îl urmeze și domeniul de activitate.  Candidații cu profil IT au cele mai mari așteptări în ceea ce privește salariul, începând cu 2.000 de lei pentru urmarea unui program de internship, 2.300 de lei pentru un program de trainee și 3.100 de lei pentru un job full-time, entry level. Pe de o altă parte, tinerii cu profil umanist se așteaptă să fie plătiți cu 1.700 de lei pentru un program de internship, 2.100 lei pentru un program de trainee și 2.500 de lei atunci când se angajează pe un post full- time, entry level. 

A picture containing graphical user interfaceDescription automatically generated

    Companiile care au deschise astfel de programe și doresc să se implice în dezvoltarea profesională a tinerilor, pot cere mai multe informații la adresa de e-mail: angajatori@catalyst.ro.

_________________

    Internship&Trainee Marathon aduce în atenția tinerilor din toate centrele universitare din țară cele mai noi programe de internship, trainee, graduates, stagii de practică și joburi entry-level. În perioada februarie-iunie, evenimentul se va desfășura online și poate fi accesat de orice candidat care deține un cont și un CV pe portalul de carieră Hipo.ro.

    Internship&Trainee Marathon, parte a platformei NextGen, este cel mai mare proiect național online conceput pentru a promova cele mai actuale programe de internship, trainee, graduates, stagii de practică și joburi entry-level către studenții și proaspăt absolvenți din marile universități. În secțiunea proiectului tinerii regăsesc programe și joburi pentru studenți și absolvenți, în domenii precum: Marketing, HR, Vânzări, IT Hardware, IT Software, Telecomunicații, Contabilitate-Finanțe și multe alte domenii de interes.

    În această perioadă, pe Hipo.ro, sunt disponibile peste 2800 de oportunități de internship, trainee, management trainee, stagii de practică pentru absolvenți sau joburi entry level din care tinerii pot alege pentru un început de carieră promițător. 

    Pe parcursul celor 32 de săptămâni, Internship&Trainee Marathon oferă candidaților accesul la cele mai noi oportunități de carieră oferite de companii mari, care recrutează active în această perioadă, precum: Ursus Breweries, ING Bank Romania, ING Tech Romania, P&G, Vodafone Romania, Holcim, JTI Romania, HP Inc, HeidelbergCement, Hilti Romania, Prysmian Group, CER Cleaning Equipment.

Printre programele pentru tineri oferite de companiile partenere în această perioadă putem menționa:

    JTI Internship Program a ajuns la ediția cu numărul 14, iar cei interesați de acest program se pot bucura în această vară de o experiență practică de de 3 luni, într-un mediu de lucru multinațional, îndrumați de profesioniști pentru a își alege cu usurință cariera profesională.

    ING International Talent Programme este un program pentru absolvenți, cu o durată  de 4 de ani, care oferă job rotation pe mai multe departamente, traininguri internaționale, mentorat și posibilitatea de a participa la evenimente internaționale în cadrul cărora aceștia pot cunoaște manageri și alți trainee din țări diferite. Startul programului este pe 1 iunie.

    Discover Graduate Programme susținut de Vodafone Romania își propune să conecteze oamenii, businessurile și comunitățile la nivel internațional. Acest program formeaza lideri care să îmbrățișeze tehnologia și dorința continuă de dezvoltare. Sunt două programe la care cei interesați pot aplica: commercial sau technology.

    P&G pune la dispoziție vara aceasta un program de trainee de 12-18 luni cu posibilitatea de ocupa ulterior o poziție permanentă în companie ca și manager, dar și un program de internship de 3 luni cu posibilitatea de prelungire sau angajare.

_________________

Despre Catalyst Solutions 

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 15 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum :

  • www.hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;
  • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, care are loc online la nivel;
  • DevTalks Reimagined, eveniment care reunește 8.000 de profesioniști IT pasionați de Web, Java, Security, Big Data & Cloud, DevOps, Emerging Tech, Product Management, Digital Transformation, Mobile, QA&Testing și SAP;
  • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 500 de tineri români;
  • Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzător instrument de pe piață, care măsoară gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori, precum și așteptările pe care candidații le au de la aceștia.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

AAFBR lanseaza în România programul ESG Essentials

Asociatia Analistilor Financiar-Bancari  din Romania (AAFBR) in parteneriat cu...

Piața energiei electrice se va schimba în 2023 

Piața energiei electrice din UE se va schimba în...

Piețele cripto își păstrează în mare parte câștigurile recente

Piețele cripto și-au păstrat în mare parte câștigurile recente,...