Ce diferență face un an pentru Bitcoin?

Date:

Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor al platformei de investiții eToro:

Bitcoin depășește performanțele tuturor celorlalte
active denominate în dolari din ultimul deceniu

Bitcoin a depășit de cel puțin zece ori ca performanțe toate celelalte clase de active denominate în dolari în ultimul deceniu, au arătat noi cercetări.

Conform datelor Compound Capital Advisors, Bitcoin a produs un randament anual de 230% în medie – de peste 10 ori mai mare decât următoarea cea mai bună clasă de active.

Prin comparație, din 2011 aurul a obținut doar 1,5% pe an, cinci din ultimii 11 ani activul producând pierdere, în timp ce piața obligațiunilor din SUA a livrat 3,3%. Numerarul a returnat o sumă anuală de doar 0,5% pe fondul unei ere cu dobânzi mici la nivel record.

Ce diferență face un an pentru Bitcoin

Săptămâna trecută a fost aniversarea Black Thursday, ziua în care cifrele futures ale bitcoin se prăbușeau cu mai mult de 50%, din cauza defecțiunii tehnice de pe bursa comercială Bitcoin (Bitmex).

La numai 12 luni, prețurile bitcoin au crescut din ce în ce mai mult, cu peste 1400%, față de minimul acelei zile de 3.800 de dolari.

Argumentele pentru deținerea de bitcoin s-au multiplicat în aceasta perioadă, cu investitori instituționali deținând acum criptoactivul ca o alternativă la monedele tradiționale. Și pentru că unele dintre marile corporații sprijină acum activul, viitorul nu a arătat niciodată mai bine pentru criptoactive.

 

_________________


eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 19 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Protejarea expresiei creativității: o incursiune în sfera proprietății intelectuale aplicate cinematografiei

de Bianca Chera, senior associate , Marius Gheldiu, associate–...

Eurobarometru: Situația geopolitică face ca votul la alegerile europene să fie și mai important

Peste opt din zece europeni (81%) consideră că votul...

Crește contrabanda cu țigarete

Piața neagră a țigaretelor crește în martie 2024 până...