Cea mai mare competiție de antreprenoriat susținută de BCR Școala de Business

Date:

Steinbeis Danube Center (prin Steinbeis Romania), în parteneriat cu BCR Școala de Busines, a organizat a doua ediție a Early Innovators Business Plans Competition (EIBPC). În finala desfășurată la sediul BCR, The Bridge, în fața unui juriu format din antreprenori, reprezentanți ai BCR și ai Steinbeis Romania, și-au prezentat planurile 23 de echipe finaliste, formate din elevi de liceu din București, Timișoara, Iași, Olt, Vâlcea, Dâmbovița, Satu Mare, Bihor, Maramureș, Suceava, Argeș, Gorj și Brăila.

Early Innovators Plans Competition este o competiție care se adresează liceenilor și își propune să dezvolte mentalitatea antreprenorială în rândul tinerilor, bazându-se pe cele mai bune practici germane aplicate pentru elevii din România. EIPC este un concurs unic în România din perspectiva conceptului, metodologiei și flexibilității cu privire la participare deoarece poate aplica orice elev, de la orice liceu, indiferent de profilul liceului pe care îl frecventează, singura condiție fiind ca elevul să fie coordonat de un profesor, indiferent de specialitate. 

Laureații ediției 2022 sunt:

Locul I, 1.500 de euro – Tania-Maria Vătășoiu, Colegiul Național Radu Greceanu din Slatina, județul Olt, pentru „Flopic”, o companie care produce panouri florale cu filtre de aer inteligente, confecționate preponderent din mușchi

Locul II, 1.000 de euro – echipa RobotX, Colegiul Național Doamna Stanca din Satu Mare, pentru o idee de afaceri ce presupune o școală de robotică pe 4 roți, destinată copiilor din mediul rural

Locul III, 600 de euro – echipa New Life, Liceul Teoretic Grigore Moisil din Timișoara, pentru ideea creării unei platforme online de cursuri IT pentru elevii de gimnaziu și de liceu 

Trei mențiuni, câte 300 de euro fiecare – Elena Denisa Moncea, Liceul Teoretic Simion Stolnicu din Comarnic, județul Prahova; echipa Vianovation, Colegiul Național Tudor Vianu din București; echipa Woodcell, Liceul Teoretic O.C. Tăslăoanu din Toplița, județul Harghita 

Juriul a fost format din 24 de antreprenori și manageri cu experiență în diverse domenii de business și medii universitare: Cristina Bâtlan – Musette, Ana-Maria Crețu – BCR, Alin Niță – FivePlus Solutions, Andreea Paul – INACO-Inițiativa pentru Competitivitate, Andrei Bucur – Smart Tech Energy Concept, Aura Icodin – Centrul de Limbi Străine A_BEST, Aurelian Iușcu – Business Future Solutions, Cornel Bărbuț – VegaComp Consulting, Cornel Berțea Hanganu – Școala fără Șomeri | ASCEDO International, Crina Diculescu – Dynamic Business Connections, Cristina Ionescu – Camera de Comerț și Industrie a României, Darius Madadi – Rădăcini Auto, Cristian Balaban – Audit D`Or, Ioana Arsenie – Trusted Advisor & Trusted App, Mihaela Cornelia Dan – Academia de Studii Economice din București, Natalia Lepădatu – TARA Interactive, Raluca Voivozeanu – PRIA Events, Shahrazad Hadad – Academia de Studii Economice din București, Silviu Nicolescu – PRORA, Simona Irina Goia – Academia de Studii Economice din București, Ștefan Budulan – UP România, Virginia Zețu – FIBERCON, Ciprian Lepădatu – Asociația Firmelor Constănțene, Budescu Costel Cristian – Prima Construct. 

Jurgen Raizner, expert Steinbeis pentru Europa Centrală și de Est, director al Steinbeis Donau Zentrum: „Am avut 233 de echipe de liceeni care s-au înscris în competiție. Toate aceste echipe au primit feedback personalizat de la membrii juriului, pentru a putea îmbunătăți și chiar pune în aplicare ideea lor de afaceri. 23 din echipele înscrise au fost selctate în finală. Este un rezultat extraordinar, dacă ne gândim că suntem abia la a doua ediție a competiției, iar numărul de planuri de afaceri înscrise este comparabil cu cel din Germania, unde acest eveniment are deja o tradiție de peste 15 ani.”

Ana-Maria Crețu, coordonator de programe start-ups BCR: „Îi felicit pe toți participanții Early Innovators Business Plans Competition pentru munca, curajul și dorința de schimbare pe care vor să o aducă prin afacerile lor și pentru că au demonstrat, încă o dată, că antreprenoriatul poate să înceapă de la o vâstă fragedă. Prin toate proiectele pe care le susținem, dorim ca tinerii cu spirit antreprenorial să știe că Banca Comercială Română este alături de ei, de noua generație de antreprenori, și le vom pune la dispoziție resursele necesare pentru ca ei să reușească. Visul nostru este să ajungem, în timp, să avem peste 50 de liceeni, finaliști Early Innovators Business Plans Competition, în fiecare județ al României.”

Cristina Bâtlan, cofondator Musette, investitor la Imperiul Leilor: „Antreprenoriatul este despre a face. A face lucruri, a construi, a face bine, atât pentru tine, dar mai ales pentru alții și pentru lumea în care trăim cu toții. Am asistat la niște prezentări grozave și am speranță în viitoarea generație de antreprenori ai României. Avem tineri creativi, cu idei inovatoare, care trebuie susținuți și încurajați, pentru că ei reprezintă viitorul nostru.”

Criteriile de evaluare pentru acordarea premiilor au fost: 1. Ideea de business, 2. Tehnologii folosite și aplicabilitate, 3. Analiza concurenței, 4. Sustenabilitate, 5. Inovație, 6. Viziune și 7. Scalabilitate.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

O nouă provocare pentru Green Deal  

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Studiu: 38% din românii care își împart cheltuielile cu partenerul sau familia nu își monitorizează plățile

38% dintre românii care își împart cheltuielile cu partenerul...

Consolidarea rețelei electrice: O prioritate pentru atingerea obiectivelor de decarbonizare ale României pentru 2030

Energy Policy Group a publicat un raport numit „Consolidarea...