Cel mai renumit academician comportamental din SUA vine în fața publicului român

Date:

Cel mai renumit academician comportamental din SUA, Temple Grandin, vine la București, la Conferința Internațională ABA ’23, ediția a XII-a, 10-11 noiembrie, acreditată în România de Colegiul Psihologilor, iar internațional, de Behavior Analyst Certification Board. Conferința Internațională ABA este principalul eveniment dedicat cercetării şi teoriei în analiza aplicată a comportamentului din România și Europa de Est, organizat de Asociațiile Autism Voice și Help Autism, împreună cu Institutul ABA România.

Conferința Internațională ABA ’23 abordează „subiecte din toate domeniile de aplicabilitate ale analizei comportamentale, precum ABA în organizații, școli, tulburări de dezvoltare, managementul personal, pentru părinții copiilor cu autism, în autism și în viziunea persoanelor cu autism”. Participă personalități cu autoritate în domeniul analizei comportamentale aplicate, cum sunt Robert Schramm, Lauren K. Schnell, Mikey Keenan, Paul Gavoni, Katie Cook.

Cât de importantă este terapia timpurie pentru un copil cu autism 

Dr. Temple Grandin, persoană cu autism, va susține un discurs special, în care, după cum anunță organizatorii va vorbi „despre experiența de copil cu autism și cât de importantă este terapia timpurie. Dr. Temple Grandin nu a vorbit până la vârsta de trei ani și jumătate. A avut norocul să beneficieze de terapie logopedică timpurie. Profesorii ei au învățat-o, de asemenea, cum să aștepte și să participe când joacă jocuri de societate. Ea a fost integrată într-o grădiniță normală la vârsta de cinci ani. Dr. Grandin a devenit un autor proeminent și vorbitor atât despre autism, cât și despre comportamentul animal. Astăzi este profesor de științe animale la Universitatea de Stat din Colorado. Articole despre dr. Grandin au apărut în Time Magazine, New York Times, Discover Magazine, Forbes și USA Today. HBO a produs și un film despre viața ei, care a fost premiat cu un Emmy. Din 2016, dr. Temple Grandin face parte din Academia Americană de Arte și Științe”.

La Conferința Internațională ABA pot participa studenți, părinți și profesioniști din domeniul ABA atât din România, cât și din străinătate. Profesioniștii români BCBA, BCaBA și cei care au finalizat un curs de specializare în analiza comportamentală aplicată, își pot expune lucrările și viziunea în fața publicului. Înscrierile se pot face accesând https://conferinta-aba.ro/.

Prețul unui bilet este cuprins între 300 și 500 lei, în funcție de prezența fizică sau online. Pentru grupuri mai mari, ofertele pot fi combinate între ele, pentru a obține cel mai bun preț.

Organizatorii conferinței reamintesc că, „în cele 11 ediții anterioare, conferința a strâns peste 80 de lectori străini din SUA, Marea Britanie, Belgia, Spania, Norvegia și India, ce au vorbit în fața a peste 500 de participanți anual”. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate