Centru pentru integrare socială

Date:

Asociația „Zi de Bine” a realizat și a inaugurat la Sânpetru, în județul Brașov, Centrul BertaLand sau #CasaPlină, o investiție de 40.000 euro, sumă oferită de partenerii strategici Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank. Beneficiară este Asociația BertaLand sau, exact spus, cei pe care-i are în grijă: bătrâni care trăiesc singuri, copii din familii cu situații financiare precare, animale abandonate. 

Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine: „#CasaPlină este un proiect amplu care pune laolaltă nevoi atât de diferite dar care totodată, necesită o atenție specială. Suntem bucuroase că am reușit să punem bazele unui centru atât de complex, în care copii, vârstnici și prietenii lor necuvântători vor avea un spațiu comun de interacțiune și mai ales, sprijin reciproc.“

Laura Bercean, fondatoarea Asociației BertaLand: „Visul meu s-a împlinit, Centrul BertaLand și-a deschis porțile și deja am început implementarea activităților. Avem deja în grijă căței și pisici pe care îi pregătim pentru adopție, iar copiii și seniorii au descoperit deja cu bucurie locul care, sperăm, le va fi a doua casă. Suntem pregătiți să oferim sprijin celor care au nevoie.“

Pentru vârstnici se organizează seri de dans, concursuri de șah, yoga, ateliere creative, terapii, excursii, care-i ajută să se mențină activi să se bucure de companie și atenție. Copiii primesc ajutor la teme, participă la ateliere creative, bază stabilă pentru educația civică, dezvoltarea socială armonioasă și completarea lacunelor educaționale. Animalele abandonate sunt preluate în regim de foster și pregătite pentru o viață în familie, prin contactu direct cu cei care locuiesc în centru, încât, în momentul adopției, să fie obișnuite cu oamenii.

Inițiatorii reamintesc că proiectele realizate de Asociația „Zi de Bine” pot fi susținute fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845, fie prin donarea zilei de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

Asociația „Zi de Bine” are scopul „de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local. Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor. Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro”. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...