Comentariu de piață al analistului eToro Ionuț Paulenco

Piețele au încheiat săptămâna trecută cu noi recorduri după ce raportul lunar privind slujbele a arătat că economia SUA a adăugat doar 266.000 de locuri de muncă în aprilie, iar rata șomajului a crescut la 6.1%. Estimările analiștilor au fost de 1 milion de noi locuri de muncă și o rată a șomajului de 5,8%.

Futures-urile indexului Dow Jones, dominat de firme din industrie, au devenit negative, deoarece recuperarea pare acum mai puțin solidă decât se credea. Dar cifrele au însemnat vești bune pentru sectorul tehnologic, aflat în creștere rapidă, cu futures-urile Nasdaq în creștere. Aceasta evoluție se datorează faptului că un raport pozitiv privind ocuparea forței de muncă, combinat cu o preconizată creștere a inflației, ar fi însemnat o creștere mai rapidă a ratelor dobânzilor. Companiile de tehnologie cu creștere rapidă trebuie să împrumute puternic pentru a se extinde, iar dobânzile mai mari le-ar reduce profiturile și expansiunea.

De asemenea, știrea este o veste bună și pentru piețele emergente precum România, care au nevoie să se împrumute pentru a-și finanța deficitele uriașe cauzate de pandemie și au de asemenea nevoie de intrări masive de capital pentru a se dezvolta. O creștere a dobânzilor în SUA ar fi făcut piața americană mai atractivă pentru investiții, aspirând capitalul din piețele emergente.

_________________

Despre eToro

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.


Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

DISTRIBUIȚI