Clădirea Țiriac Tower, premiată la Gala Anualei de Arhitectură București 2022

Date:

Clădirea de birouri Ţiriac Tower, dezvoltată de Ţiriac Imobiliare în zona Piaţa Victoriei din Bucureşti, arhitect Adrian Emilian Zerva, a fost premiată cu distincția „Allbim Net” la Gala Anualei de Arhitectură București 2022, organizată de Ordinul Arhitecților din România (OAR). Câștigătorii au fost selectați de un juriu format, pentru fiecare categorie din concurs, din câte cinci profesioniști de top din domeniul arhitectural din România. Competiția este caracterizată ca „un concurs cu o valoare de mare anvergură pentru domeniul arhitectural din București, fiind totodată un etalon incontestabil al excelenței în această zonă”.

Proiectul Țiriac Tower a concurat la secțiunea arhitectură publică: birouri, retail, sport, cultură, turism etc. Arh. Adrian Emilian Zerva subliniază în descrierea proiectului transmisă comitetului de juriu: „Un proiect dificil care a solicitat echipei de proiectare să dea curs întregului nivel de profesionalism, capacitate și experiență. A fost munca unei echipe largi și complexe, coordonată de către arhitecți și de către reprezentanții clientului. La final putem spera că proiectul oferă o imagine cu aromă specifică anilor ‘30, realizată cu tehnologii de ultima oră, respectând standarde ridicate de sustenabilitate și de calitate europeană atât în proiectare, cât și în execuție.”

Amplasat în zona Piața Victoriei, la 200 de metri de sediul Guvernului, Țiriac Tower acoperă o suprafață totală construită de 30.969 metri pătrați, dintre care 16.364 mp de birouri moderne de clasa A închiriabile, dispuși pe 12 etaje și parter. Adițional spațiilor de lucru și comerciale, noua clădire oferă o zonă subterană cu 5 niveluri, 259 de locuri de parcare, multiple standuri pentru biciclete, dușuri și vestiare, stații de alimentare pentru mașinile electrice, precum și aproximativ 700 metri pătrați de terase verzi.

Clădirea îndeplinește cele mai exigente standarde legate de siguranța mediului de lucru al chiriașilor, fiind premiată cu certificările LEED Platinum și WELL Health Safety.

Țiriac Imobiliare este „o companie înființată în anul 1994, cu capital integral românesc, care gestionează întreg portofoliul de real estate al Grupului Țiriac. Cu peste 4,7 milioane de metri pătrați de teren și mai mult de 440.000 de metri pătrați construiți, Țiriac Imobiliare administrează un mix de clădiri de birouri, rezidențial, retail și showroom-uri auto în întreaga țară.

Cu o strategie de business focusată pe investiții și dezvoltări sustenabile, de referință, Țiriac Imobiliare s-a dovedit a fi în cei peste 25 de ani de activitate unul dintre principalii jucători în piața de profil. Țiriac Imobiliare este primul dezvoltator din România care a inițiat demersurile privind implementarea standardului WEEL Health-Safety pentru un portofoliu mixt de proiecte, punând preț atât pe excelență în servicii, cât și pe grija față de siguranța și bunăstarea chiriașilor săi”.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Mihai Daraban: Consiliul de afaceri România – EAU își va începe activitatea în scurt timp 

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României...

Politică şi politicianism în procesul integrării europene a României 

| de Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, membru corespondent al Academiei Române 

DIGI se pregătește pentru lansarea serviciilor în Belgia

DIGI a făcut încă un pas în procesul de...

Finanțare, sustenabilitate, tehnologie: comandamentele FoodIntelForum AQUA Carpatica pentru tot anul

Timpul trece iar ecourile puternice ale FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția...