Clădirile Globalworth România, energie electrică exclusiv din surse regenerabile

Date:

Liderul pieței de birouri din România, Globalworth, principalul investitor de birouri din Europa Centrală și de Est, anunță că din iulie 2021, toate cele 16 clădiri de birouri din portofoliu folosesc 100% energie verde din surse regenerabile.

Stamatis Sapkas, Globalworth Romania

Stamatis Sapkas, Deputy Chief Investment Officer la Globalworth: „Dezvoltarea durabilă a stat la baza drumului nostru spre a deveni una dintre cele mai relevante companii imobiliare din Europa Centrală și de Est și principalul investitor de birouri din România. În acest proces de devenire, investițiile și crearea unor spații imobiliare durabile și ecologice de înaltă calitate, în care oamenii și companiile să poată prospera, au devenit un punct central de acțiune – atât pentru noi, cât și pentru comunitățile din care facem parte. În plus față de inițiativele noastre, toate cele 16 clădiri de birouri de clasă A din România sunt acum alimentate exclusiv cu energie verde, ceea ce ne permite să reducem semnificativ amprenta de carbon și să contribuim la limitarea emisiilor de CO2”. 

Globalworth reamintește că „deține 16 birouri încadrate în clasă A în București, închiriate către 210 companii internaționale, lidere în industriile în care activează, creând astfel cea mai mare comunitate de business din România. Începând cu al treilea trimestru al anului 2021, Globalworth setează noi standarde în materie de well-being si sustenabilitate prin utilizarea energiei generate din surse verzi, cum ar fi centralele de hidroelectricitate sau fermele eoliene și solare. Globalworth deține, de asemenea, 22 de clădiri de birouri și retail în Polonia, cu o suprafață închiriabilă de peste 600.000 mp. De la începutul anului, toate proprietățile poloneze folosesc 100% energie verde din surse regenerabile.

Globalworth va continua să analizeze impactul pe termen lung pe care portofoliul său îl are asupra mediului, precum și modul în care își desfășoară operațiunile și procesele, inclusiv consumul de energie și amprenta emisiilor de gaze cu efect de seră”. 

Globalworth este definită ca „o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, care activează în România și Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piața imobiliară de birouri. Globalworth investește, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și parcuri industriale și de logistică, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de peste 200 de profesioniști în Cipru, Guernsey, România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 3.1 miliarde de euro, la 30 iunie 2021. Aproximativ 95,1% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 650 de companii naționale și multinaționale. În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Arad, Oradea, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...