Colaborare româno-mexicană în domeniul agro-alimentar

Date:

Președintele Camerei de Comerţ și Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), Iuliu Stocklosa, a avut o întâlnire la sediul Camerei cu Miguel Angel Surez Meza, director general al companiei mexicane Rumec International, platformă on-line pentru comerț internațional, reprezentant al societății cooperatiste „Pascual Boing”, producătoare și distribuitoare a produselor proprii (fructe exotice, băuturi răcoritoare din acestea, lapte etc.) în Mexic și în străinătate, precum și reprezentant al firmei „H2OSky”.

CCIB subliniază că „principalul obiectiv al întrevederii a vizat identificarea unor oportunități de colaborare și de punere în valoare a potențialului celor două comunități de afaceri.

În deschiderea întrevederii, președintele CCIB a vorbit despre locul și rolul economiei Capitalei în context național, punctând performanțele comunității de business a Bucureștiului. De asemenea, a făcut o prezentare extinsă a activității Camerei noastre, cu accent pe gama largă de servicii oferite companiilor, inclusiv celor străine, și pe strategia de relaţii externe, axată pe dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu ţările din afara spaţiului comunitar. În context, Iuliu Stocklosa a subliniat deschiderea pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu Statele Unite Mexicane, cea mai importantă piață de desfacere a produselor românești din America Latină.

În prima parte a intervenției sale, Miguel Angel Surez Meza a exprimat interesul pentru livrarea directă în țara noastră a unor mărfuri precum: fructe exotice, cafea, cacao și alte produse organice, de bună calitate şi la preţuri competitive, furnizate de cooperativa Pascual Boing din Mexic. În opinia sa, acestea pot fi prelucrate în țara noastră și exportate apoi către piețe de interes, precum cea a Emiratelor Arabe Unite. Potrivit oaspetelui mexican, o modalitate facilă pentru importul direct o constituie utlizarea platformei online dezvoltate de Rumec International. Tot prin intermediul acestui instrument modern, companiile românești își pot comercializa produsele și tehnologiile (îndeosebi în domeniul agro-alimentar) pe piața mexicană. În plus, Miguel Angel Surez Meza a folosit prilejul pentru a vorbi despre posibilitatea utilizării și în România a unei tehnologii inovatoare de obținere a apei din atmosferă Sky H2O – AWG (Atmospferic Water Generation), realizată în California, folosită cu succes și în Mexic”.

CCIB precizează că „în primele 10 luni ale anului 2022 (date disponibile), valoarea schimburilor comerciale bilaterale a fost de 315 milioane USD (+7% față de perioada similară a anului 2021), din care exportul a fost în valoare de 216 milioane USD (+5%), iar importul, de 99 milioane USD (+12%), valori care depășesc nivelul înregistrat în anul 2020, atât la total, cât și pe componentele acestuia (export și import)”.

Foto: CCIB

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...