ASF – selecție pentru funcția de Președinte al Consiliului de administrație al Fondului de compensare a investitorilor

Date:

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a început procesul de selecție pentru funcția de Președinte al Consiliului de administrație al Fondului de compensare a investitorilor.

Persoanele interesate de ocuparea unei astfel de poziții își pot depune dosarele de candidatură până în data de 9 iulie 2021, ora 23:59, la adresa de e-mail: candidaț[email protected]. Lista cerințelor pentru ocuparea postului, conținutul dosarului de candidatură, precum și regulile de transmitere a dosarelor de candidatură pot fi accesate aici.

Membrii Consiliului de Administrație al Fondului trebuie să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute la art. 15 din Legea nr. 88/2021 privind Fondul de compensare a investitorilor și să nu se afle în situații de incompatibilitate/conflict de interese, conform art. 16 al aceleiași legi, respectiv:

Art. 15. – Membrii Consiliului de administraţie al Fondului trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

  1. a) să fie absolvenţi de studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă sau cu studii universitare de scurtă durată cu diplomă de licenţă şi master în domeniul economic sau juridic;
  2. b) să aibă o bună reputaţie şi probitate morală;
  3. c) să aibă experienţă profesională dovedită în domeniul financiar sau în cel de activitate de reglementare/supraveghere instituţii de credit, finanţe sau piaţa de capital de minimum 8 ani.

Art. 16. – Membrii Consiliului de administraţie al Fondului trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

  1. a) să nu fie soţi, rude sau afini până la gradul al doilea între ei;
  2. b) să nu fie senatori, deputaţi, membri ai Guvernului sau să deţină funcţii de conducere în cadrul vreunui partid politic ori organizaţie politică pe perioada exercitării mandatului;
  3. c) să nu aibă înscrise în cazierul judiciar sancţiuni prevăzute de lege;
  4. d) să nu aibă înscrise în cazierul fiscal sancţiuni prevăzute de lege;
  5. e) să nu deţină în cadrul vreunei entităţi prevăzute la art. 3 (1) calitatea de acţionar, angajat sau director, membru al consiliului de administraţie, consiliului de supraveghere ori directoratului, după caz;
  6. f) să nu fi fost condamnaţi în ultimii 5 ani pentru săvârşirea unei infracţiuni prevăzute de legislaţia în domeniul financiarbancar, legislaţia privind insolvenţa sau protecţia consumatorilor;
  7. g) să nu fi fost sancţionaţi de A.S.F. sau Banca Naţională a României cu interzicerea desfăşurării de activităţi pe pieţele supravegheate de acestea.

Conform articolului 14 din Legea nr. 88/2021, Fondul de compensare a investitorilor este administrat de un consiliu de administrație compus din:

  1. a) un membru desemnat de A.S.F. care este președintele Consiliului de administrație;
  2. b) un membru desemnat de Ministerul Finanțelor;
  3. c) un membru desemnat de către A.S.F. dintre reprezentanții propuși de către participanții la Fond din rândul acestora.

Membrii Consiliului de administrație al Fondului sunt numiți pentru un mandat de 5 ani prin act administrativ individual emis de către A.S.F.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...