Condiții dificile pentru piața criptoactivelor

Date:

Piața criptoactivelor s-a confruntat cu o scădere majoră săptămâna trecută, ceea ce sporește dificultățile pe care le-a întâmpinat încă de la începutul anului.

Bitcoin și-a văzut valoarea scăzând cu 16% în ultimele zile, după ce la începutul săptămânii se tranzacționase până la aproximativ 39.000 de dolari. De joi a intrat pe o traiectorie descendentă, iar în prezent se tranzacționează puțin peste nivelul de 33.000 de dolari. În prezent, a scăzut cu peste 50% față de maximul istoric stabilit în noiembrie anul trecut. 

Ether a suferit o scădere și mai severă, de aproximativ 17% începând de joi, în timp ce criptoactivul a trebuit să facă față multor obstacole de pe piață. Ether s-a tranzacționat la aproape 2.900 de dolari joi, dar de atunci a scăzut, ajungând să se tranzacționeze puțin peste 2.400 de dolari.

În prezent, preocuparea investitorilor este să vadă când se va încheia acest trend descendent. Piața criptoactivelor este influențată și ea de condițiile de pe piețele de investiții în general, piețe care încearcă să decidă unde se află nivelurile confortabile în urma creșterilor ratelor dobânzilor menite să înăbușe inflația în creștere în întreaga lume occidentală. 

Piața se mișcă acum în același ritm cu alte active de risc majore, cum ar fi acțiunile de tehnologie etc. Acest lucru indică o schimbare majoră în ceea ce privește prezența instituțiilor pe piața criptoactivelor, care reprezintă acum un procent mult mai mare și tind să își grupeze deciziile privind cripto cu alte active majore.

Deși poate că nu reprezintă un ajutor pentru investitorii în criptoactive care se confruntă cu pierderi semnificative, există un aspect mai important aici, și anume că investitorii individuali nu se mai confruntă singuri cu piața, însăși prezența instituțiilor în calitate de deținători de cripto fiind un aspect pozitiv pentru valoarea și potențialul pe termen lung. 

Volatilitatea și subperformanța pieței tind să se corecteze în timp. Ceea ce este esențial în acest moment este ca investitorii să fie mulțumiți de investițiile lor și să se asigure că pregătiți să păstreze cursul în condițiile de creștere a volatilității în viitor. 

Meta sprijină NFT

Există informații potrivit cărora suportul pentru NFT pe platformele Meta, cum ar fi Facebook și Instagram, ar putea fi iminent. 

Se vor folosi blockchains precum Solana, Ethereum Flow și Polygon, conform unui raport CoinDesk. O schemă pilot urmează să fie lansată chiar astăzi. 

Această veste vine într-un moment delicat pentru piața NFT. Pe fondul unor vânzări mai ample de criptoactive – și chiar de active tradiționale -, NFT-urile au înregistrat o scădere semnificativă a valorilor de piață. Dar unele lansări care continuă să aibă loc înregistrează încă o cerere foarte mare, ceea ce sugerează că există încă un apetit pentru a deține unele dintre aceste active. 

Impactul lansării de NFT de către Meta nu va schimba neapărat configurația pieței, dar va contribui probabil la ungerea roților acesteia, ca să spunem așa. Orice oportunitate pentru ca tehnologia să fie mai ușor de accesat de către oamenii obișnuiți este un lucru bun și contribuie la potențialul viitor al pieței.

Gucci va începe să accepte plăți în cripto

Gucci a declarat că intenționează să accepte plățile în criptoactive în unele dintre magazinele sale din SUA. Clienții vor putea plăti în cripto, cum ar fi bitcoin, dogecoin, ether, litecoin și shiba inu. Serviciul de plăți urmează să fie lansat în filiala sa din Los Angeles și, de asemenea, în New York. 

Deși este puțin probabil ca inițiativa brandului de lux să fie mișcarea care să dea naștere unui nou trend în industrie, este un moment notabil să vedem un trendsetter precum Gucci angajându-se în acest domeniu.

În timp ce tentativele de incursiune în domeniul NFT din partea mărcilor de lux au fost destul de numeroase în ultimul an, acestea au rămas încă în mare parte în urmă în ceea ce privește plățile cu criptoactive. Mărcile de lux precum Gucci dau tonul industriei, așa că va fi interesant de văzut dacă și alte case de modă le vor urma exemplul pentru a ține pasul. 

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...