Condițiile dificile de piață pentru bitcoin și ethereum continuă

Date:

Simon Peters, analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro:

Condițiile dificile de piața din ultima vreme pentru bitcoin și ethereum au continuat săptămâna trecută, ambele criptoactive înregistrând scăderi semnificative.

Problemele recente ale Bitcoin s-au adâncit, criptoactivul scăzând pe parcursul săptămânii, începând să se tranzacționeze la peste 34.000 de dolari înainte de a pierde teren. În prezent, se tranzacționează în jurul valorii de 31.791 de dolari.

De asemenea, ethereum a scăzut puternic de la maximele recente. ETH a început săptămâna la peste 2.000 de dolari, dar a cunoscut o scădere rapidă, ajungând să se tranzacționeze uneori sub 1.900 de dolari. În momentul redactării acestui articol, valoarea criptoactivului se situează foarte puțin peste 1.900 de dolari. 

După încă o săptămână cu performanțe slabe, speculațiile privind evoluția pe termen scurt a prețului principalelor criptoactive sunt numeroase, cu opinii împărțite privind prețul în funcție de reperele/ indicatorii la care se uită analiștii. 

Cu toate acestea, încrederea pe termen lung rămâne ridicată, un sondaj recent realizat în rândul experților FinTech relevând că mai mult de jumătate dintre aceștia cred că bitcoin este capabil să devină moneda de rezervă la nivel mondial până în 2050. 

În cadrul sondajului realizat de Finder, aproximativ 29% dintre respondenți cred că această așa-numită „hiperbitcoinizare” ar putea avea loc încă din 2035. Două treimi dintre respondenți consideră că nivelurile actuale ale prețului criptoactivului subapreciază moneda digitală.

_________________

Despre eToro

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.


Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica gata de start!

La FoodINTELForum, ne bucurăm să avem alături Aqua Carpatica,...

Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor

Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea”...

„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie

Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut...

Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare”

Noile norme consolidează dreptul la reparare, urmăresc reducerea deșeurilor...