Conducerea Curții de Conturi a României a participat la Reuniunea Post-Congres EUROSAI

Date:

O delegație a Plenului Curții de Conturi, formată din președintele Mihai Busuioc și consilierii de conturi Ion Călin, Aurel Dumitru și Sorin Lazăr, a participat la Reuniunea Post-Congres EUROSAI[1], desfășurată la Praga (Republica Cehă), în perioada 22-24 mai 2022.

Scopul principal al reuniunii a vizat facilitarea schimbului de opinii cu privire la cele mai inovatoare abordări și soluții practice utilizate de instituțiile supreme de audit (SAI), fie că este vorba despre metodologie, raport de audit, abordare, design, metodă de prelucrare a datelor sau recomandări cu impact în configurarea politicilor publice și a îmbunătățirii calității vieții cetățenilor.

În cadrul lucrărilor, reprezentanții Curții de Conturi au contribuit la dezbaterile purtate asupra temelor propuse în atelierele de lucru și la târgul de proiecte ce a succedat acestora.

Atelierul privind Vizualizarea și Publicarea Rezultatelor Activității de Audit, la care a participat președintele Mihai Busuioc, a abordat diversificarea modalităților de reflectare a produselor de audit într-un format cât mai simplu și mai clar, folosind elemente grafice în alcătuirea unei narațiuni vizuale. În atelierul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă de Mediu, al cărui obiectiv principal a fost introducerea abordărilor de audit în zona componentelor particulare de mediu, cu accent pe problemele de sustenabilitate, președintele Curții a avut prilejul unui schimb de informații menit să faciliteze cooperarea între SAI-uri.

”Întâlnirile și workshop-urile post-congres EUROSAI reprezintă o oportunitate pentru un schimb de experiență util cu celelalte instituții supreme de audit. Temele alese pentru seminarii ne facilitează răspunsuri pentru problemele emergente cu care se confruntă fiecare organizație în parte la nivel european. Pentru Curtea de Conturi a României, colaborarea cu celelalte SAI-uri este esențială în procesul de modernizare pe care îl parcurgem”, a declarat președintele Mihai Busuioc.

Consilierii de conturi Ion Călin și Aurel Dumitru au luat parte la dezbaterile din cadrul atelierelor de Audit Fiscal și BIEP – Proiectul de Evaluare Comparativă a Schimbului de Informații. În același timp, SAI România a fost reprezentată în atelierele Rolul SAI-urilor în Lupta Împotriva Corupției și Follow-up-ul Implementării Recomandărilor de Audit de consilierul de conturi Sorin Lazăr.

În a doua parte a vizitei, președinții SAI-urilor au participat la întâlnirea cu președintele Republicii Cehe, domnul Miloš Zeman, la Castelul din Praga.


[1] EUROSAI (Organizația Europeană a Instituțiilor Supreme de Audit) este unul dintre grupurile regionale ale Organizației Internaționale a Instituțiilor Supreme de Audit (INTOSAI).  Înființată în anul 1990, EUROSAI reunește în prezent instituțiile supreme de audit (SAI) din 49 de state europene și Curtea de Conturi Europeană. Congresele EUROSAI se organizează cu o periodicitate de 3 ani. Curtea de Conturi a României este membru EUROSAI încă de la înființarea sa în anul 1992.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...