Conferință Blockducate Yourself – Blockchain: capcane și oportunități

Date:

Tehnologia blockchain poate ascunde multe capcane bine dosite în spatele
oportunităților oferite.

Cei de la VBR Labs nu pot remedia această problemă – dar o pot preveni. Echipa VBR Labs s-a confruntat adesea cu ele de-a lungul procesului de creare a platformei Veelancing si ale celorlalte produse ce pun în valoare tehnologia în cauză.

Înarmați cu cunoștințele dobândite, echipa VBR Labs va organiza în data de 3 noiembrie a doua ediție a conferinței Blockducate Yourself.

Ideea la baza seriei de evenimente Blockducate Yourself a apărut în urma valului de
insolvențe din acest an în rândul unor companii cheie din sfera Blockchain, în frunte cu
Celsius și Terra, dar si din nevoia de a lua masurile necesare pentru educarea comunitatilor cu privire la noile tehnologii. Bineînțeles, aceste evenimente au pus tehnologia blockchain și
companiile din această sferă într-o lumină nu tocmai bună, erodând din credibilitatea lor
proaspăt câștigată în ultimii ani.

Totuși, echipa de la VBR Labs susține că această imagine negativă recent survenită
este injustă față de companiile din sfera blockchain care folosesc această tehnologie așa cum ar trebui să fie folosită. În opinia lui Ștefan Vanea, CEO-ul VBR Labs, asocierea tehnologiei blockchain cu specula nereglementată în detrimentul unei asocieri cu securitatea informației și a reducerii birocrației ar putea pune piedici serioase în calea unei industrii cu un potențial imens.

Ceea ce incercam sa explicam cat se poate de clar, este diferenta majora dintre Blockchain si cryptomonede.

Lumea inca nu intelege ca moneda digitala, este pur si simplu o ustelnsila din amalgamul de ustensile detinute de Blockchain, ca si eco-sistem. Sunt situatii in care o moneda digitala se preteaza proiectului, alte situatii cand nu. Dorim a explica aceste scenarii prin exemple reale, si sa punem osul la bataie in tranzitia oamenilor catre Web3.

În prima ediție a evenimentului s-a discutat despre istoria tehnologiei blockchain, a criptomonedelor înființate grație acestei tehnologii. Pornind de la acest punct de plecare, echipa VBR Labs – alături de câțiva invitați speciali din firme partenere – au susținut o discuție liberă despre securitatea cibernetică, consecințele ignorării sale de către o parte a comunității blockchain și ce se poate face pentru a remedia situația.

În urma acestei discuții cheie, VBR Labs vă invită la a doua ediție a conferinței Blockducate Yourself, care va avea loc în data de 3 Noiembrie. Printre subiectele de discuție de la acest eveniment vor fi costurile și beneficiile integrării tehnologiei blockchain, o temă care va fi abordată cu ajutorul lui Dan Popescu, VP of Engineering at Modex. În continuare, se va discuta despre ultimele inovații în zona metodelor de plată, zonă în care tehnologia blockchain devine din ce în ce mai proeminentă, temă ce va fi susținută de către Horia Grozea, Business Development Manager la Netopia. Va urma și un panel despre dinamica forței de muncă și viitorul ei, prezentat de Răzvan Cristea – Sr. Solution Specialist for Modern Work & Employee Experience, Microsoft Central and Eastern Europe.

Discuția liberă și networkingul sunt încurajate în cadrul acestor conferințe la care oricine este binevenit.

Articol preluat de pe FoodBiz.ro

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...