Conferință internațională de drept la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir

Date:

Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București organizează în perioada 9-11 septembrie 2021 conferința internațională „The Rule of Law from its origins to the present”, eveniment premergător ediției cu numărul 30 al congresului bienal al Asociației Internaționale de Filosofie a Dreptului și de Filosofie Socială (IVR), care se va derula în 2022, de asemenea sub egida Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”.

Actualul eveniment reunește la București mari profesori și cercetători ai lumii în domeniul dreptului, precum și în științe sociale, politologie și alte orizonturi ale cunoașterii. Participă profesor Matthias Mahlmann, președintele Asociației Internaționale de Filosofie a Dreptului și de Filosofie Socială și profesorul Mortimer Sellers, fost președinte al Asociației Internaționale.

Ediția din acest an este dedicată operei și vieții lui G.W.F. Hegel, la 200 de ani de la elaborarea lucrării fundamentale Grundlinien der Philosophie des Rechts, precum și lui John Rawls, la centenarul nașterii sale și la 50 de ani de la definitivarea creației sale Theory of Justice.

Conferința abordează prin abordări interdisciplinare perspective asupra științei dreptului, filosofiei sociale și filosofiei dreptului, pornind de la incursiuni în evoluția istorică a domeniilor, urmărindu-le evoluția continuă, interferențele cu dezvoltarea și transformările economico-sociale și geopolitice.      

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica gata de start!

La FoodINTELForum, ne bucurăm să avem alături Aqua Carpatica,...

Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor

Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea”...

„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie

Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut...

Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare”

Noile norme consolidează dreptul la reparare, urmăresc reducerea deșeurilor...