Conferința Națională de Cercetare în Educație – CERED 2022

Date:

Universitatea din București invită comunitatea științifică la Conferința Națională de Cercetare în Educație – CERED 2022, lansând următorul apel: 

„În perioada 27-29 octombrie 2022, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București, va avea loc, în format fizic, Conferința Națională de Cercetare în Educație – CERED 2022, unul dintre cele mai importante evenimente științifice dedicate cercetării în domeniul educației din România.

Conferința se adresează tuturor cercetătorilor din țară și din diaspora, cadrelor didactice din învățământul universitar și preuniversitar, reprezentanților societății civile, practicienilor și decidenților din domeniul educației din România, precum și studenților interesați de descoperirea noilor perspective în cercetarea educațională.

Conferința CERED 2022 este organizată de către Asociația Română de Cercetare în Educație (ARCE), în colaborare cu Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara și Unitatea de Cercetare în Educație din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), aflându-se în acest an la cea de-a IX-a ediție.

Tema ediției din acest an a Conferinței CERED 2022, Educația și cercetarea educațională în perioade instabile: influențe și provocări, vizează schimbările și provocările cu care societatea și, în mod special, educația și cercetarea educațională se confruntă. Educația nu poate rămâne indiferentă la instabilitatea acestor perioade, menținând totodată echilibrul în fața schimbărilor și consecvența în mesajul transmis. CERED 2022 își propune să dezvolte un spațiu propice discuțiilor și dezbaterilor care vizează cercetarea educațională și modalitățile în care educația poate răspunde noilor provocări ale momentului. 

Programul conferinței cuprinde sesiuni dedicate prezentării rezultatelor unor cercetări științifice din domeniul educației și o serie de activități pentru comunitatea cercetătorilor tineri. Organizatorii conferinței au pregătit conferințe în plen, lucrări pe secțiuni, prezentări de postere, workshop-uri tematice, mese rotunde și intervenții ale unor personalități marcante ale domeniului cercetării educaționale. Programul detaliat al conferinței poate fi accesat aici sau pe pagina dedicată.

Persoanele interesate să participe la conferință se pot înscrie până cel târziu la data de 5 septembrie 2022, prin intermediul formularului de înscriere.

Contribuțiile acceptate și lista participanților vor fi anunțate până la data de 19 septembrie 2022, urmând ca rezumatele contribuțiilor să fie publicate într-o broșură a conferinței. 

Participarea la CERED 2022 este gratuită și se adresează atât celor care își propun să disemineze rezultatele unei cercetări, cât și celor care doresc să participare fără susținerea unei contribuții. Contribuțiile participanților vor fi împărțite în prezentări și postere. Detalii despre categoriile de contribuții, precum și recomandările pentru realizarea rezumatelor, pot fi accesate aici”.

După cum subliniază Universitatea din București, „Conferința Națională de Cercetare în Educație – CERED este un eveniment anual care promovează schimbul de idei bazate pe dovezi științifice provenite din cercetare, diseminarea rezultatelor cercetării educaționale, facilitarea comunicării și colaborării între cercetători, precum și între aceștia și decidenții și practicienii din domeniul educației. Misiunea CERED este de a aduce împreună cercetători din România și din diaspora, favorizând crearea unei comunități profesionale puternice a specialiștilor în științele educației, în scopul creșterii vizibilității și impactului cercetării educaționale. 

Mai multe detalii despre CERED 2022, precum și despre edițiile anterioare, pot fi accesate pe site-ul conferinței: http://cered.ro/”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Relația românilor cu băncile în ultimii opt ani 

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar...

Mihai Daraban: C.E. trebuie să se implice în uniformizarea modului de funcționare a camerelor de comerț europene

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

Misiune economică România-Spania la Barcelona și în Insulele Baleare

Platforma Repatriot, care conectează românii din afara granițelor cu...

Concurs european de educație financiară organizat de Asociația Română a Băncilor

  Asociația Română a Băncilor, în parteneriat cu Banca Naţională...