Constantina Diţă, o campioană olimpică la Universitatea de Vest din Timişoara

Date:

Campioana olimpică la maraton Constantina Diță (Beijing 2008) îşi afirmă susţinerea pentru iniţiativa Universităţii de Vest din Timişoara de a organiza evenimentul Liberty Marathon, pe 2 iunie: „Mă alătur cu bucurie acestui eveniment unic în România. Inițiativa Universității de Vest de a organiza un maraton mi se pare un pas important pentru sportul românesc. Susținem prin acest eveniment libertatea de mișcare, sănătatea, condiția fizică, excelența prin sport la orice categorie de vârstă. Amatori sau profesioniști, cu toții vor avea ocazia să experimenteze plăcerea de a alerga liber și de a-și depăși limitele. Faptul că pe acest traseu vom descoperi cu toții orașul Timișoara e un câștig în plus pentru participanți. Ne vedem pe 2 iunie la Liberty Marathon!”,

Prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, subliniază: „Ne bucurăm să avem alături de noi în acest eveniment o adevărată campioană. Ne mândrim cu valorile naționale și le vrem aproape în tot ceea ce facem. Am inițiat Liberty Marathon în contextul în care promovăm ori de câte ori putem un stil de viață sănătos, mișcarea, sportul. Având în vedere ‹‹istoricul›› nostru în domeniu, era firesc să ajungem să organizăm acest eveniment, care va fi ceva inedit pentru Timișoara. Trebuie subliniat faptul că este o experiență în premieră pentru o universitate românească”.

Liberty Marathon, inițiativă a Universității de Vest din Timișoara în parteneriat cu compania Cisco, îşi propune să reprezinte o contribuţie la afirmarea  brandului de oraș și implicit a brandului de țară. Întrecerile, cu start în fața Universității de Vest, se vor desfăşura la categoriile: Liberty Marathon – 42 km, timp limită 6 ore, premii  2500 lei, 1000 lei, 600 lei; semi-maraton – 21 km, timp limită 3 ore, premii 1500 lei, 700 lei, 500 lei; cros – 8,4 km, timp limită 1 oră și 10 minute, premii 1000 lei, 500 lei, 300 lei; curse necronometrate, necompetiționale Family – 4,2km şi Kids, cu premii de încurajare. Condiții de participare, detalii, înscrieri: www.libertymarathon.uvt.ro.

Perspectiva este ca în 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, Liberty Marathon  să devină un eveniment internațional de referință, cu acreditare AIMS (Association of International Marathons and Distance Races) și IAAF (International Association of Athletics Federations).

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: politici și controverse fiscale – ce ar trebui să aibă în vedere companiile în acest an? 

Reformele fiscale globale implementate de guvernele din întreaga lume...

Rottaprint, investiții de peste 60 milioane euro în 33 de ani de activitate

Compania Rottaprint, prima tipografie flexografică cu acționat 100% românesc,...

Analiză iBanFirst asupra unor eventuale devalorizări competitive în Asia

O analiză făcută de fintech-ul iBanFirst relevă preocupările pieței...

VELUX a consumat în 2023 energie electrică obținută 100% din surse regenerabile 

Producătorul de ferestre de mansardă VELUX Group a lansat...