Consultanță în finanțarea IMM-urilor pentru programe de eficiență energetică

Date:

Compania Visual Fan SA, listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW, deținătoarea brandului Allview, lansează serviciul de consultanță pentru accesarea fondurilor europene și a celor naționale de către întreprinderile mici și mijlocii (IMM) în domeniul eficienței energetice. Serviciul reprezintă extinderea portofoliului Allview Industry – IMM, din proiectul „Solar Energy”.

Lucian Peticilă, CEO Visual Fan SA: „Sprijinim dezvoltarea mediului de afaceri din România. Pachetul complet pe care îl oferim, începând cu serviciile de consultanță și până la implementarea proiectului de sisteme fotovoltaice, cuprinde implicarea noastră și accesarea cât mai facilă și cu succes a proiectelor, pentru a deveni independent energetic. Împreună cu partenerii noștri specializați în accesarea de fonduri europene, ne vom asigura că veți găsi cea mai potrivită sursă de finanțare, că veți beneficia de asistență de specialitate atât pe parcursul implementării proiectului, cât și după finalizarea acestuia.”

Visual fan reamintește că „sistemele fotovoltaice sunt o soluție care poate aduce multiple beneficii unei companii, indiferent de nivelul în care activează aceasta. Mai mult decât atât, există programe de fonduri nerambursabile care fac posibilă tranziția către energie verde, fără a pune presiune pe bugetul unei companii.

În luna octombrie, au fost lansate mai multe programe de finanțare pentru reducerea consumului de energie, astfel se pot solicita până la 500.000 euro pentru investiții în eficiența energetică. Proiectul trebuie să acopere consumul propriu. Surplusul de energie se poate livra în rețeaua națională, în cazul în care sistemul montat permite, fără ca acest aspect să fie un obiectiv al proiectului. Obiectivul stipulat al proiectului este acoperirea consumului propriu. Fiecare proiect trebuie să estimeze intensitatea energetică la nivelul societății, la începutul proiectului și ulterior implementării măsurilor de reducere a consumului de energie, stabilite exclusiv prin instrumentele furnizate de proiect.

Investițiile companiilor în sisteme fotovoltaice aduc următoarele beneficii: (1) reducerea costurilor de energie cu până la 65-70%; (2) amortizarea investiției efectuate într-o perioadă de până 3-4 ani, în funcție de valoare și respectiv de capacitatea de producție; (3) controlul costurilor cu ajutorul panourilor fotovoltaice, acestea oferă stabilitate și predictibilitate în ceea ce privește factura consumului de energie; (4) independență energetică; (6) sustenabilitate  – panourile fotovoltaice sunt un sistem de producție al energiei practic și ecologic.

Visual Fan îți aduce oferte personalizate pentru optimizarea consumului de energie și identifică cele mai bune soluții pentru a crește eficiența energetică afacerii tale. Sistemele fotovoltaice Allview se pot instala cu ușurință pe orice acoperiș, fie că este vorba de un spațiu comercial sau unul industrial, orice spațiu poate beneficia de energie verde cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Echipa Visual Fan este specializată în toate fazele de implementare ale unui astfel de proiect, de la consultanță, proiectare, montaj până la punerea în funcțiune, inclusiv mentenanță și monitorizare, oferind soluții durabile, personalizate, plecând de la nevoile fiecărui client. 

Pentru a beneficia de un consultant pentru implementarea proiectelor europene și naționale în eficiență energetică, puteți accesa: https://allview.ro/solarenergy/#industry”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...

EY România a asistat Hidroelectrica în achiziția unor linii de business ale UCM Reșita

EY România a asistat Hidroelectrica, cel mai mare producător...