Contract între MET Italia și MIX-IT pentru vânzare de energie din parcul solar din Sicilia

Date:

Compania MET Energia Italia, filiala italiană a companiei MET Group cu sediul în Elveția, anunță că „a semnat un contract de tip PPA cu MIX-IT, cel mai important Internet Exchange Point din Italia, privind vânzarea întregii producții de energie a parcului fotovoltaic Mirto Solarpark din Sicilia. Prin acest acord, MIX-IT a reușit să implementeze un proces mai eficient de alimentare cu energie.

Potrivit contractului, MET Energia Italia este responsabilă pentru furnizarea energiei generată de Mirto Solarpark în rețeaua electrică italiană, asigurându-se că MIX-IT primește toată cantitatea de electricitate generată și furnizată de parcul solar.

În același timp, MET va furniza către MIX-IT orice cantități suplimentare de electricitate necesare și va vinde garanții de origine către companie. Astfel, în baza acestui acord, MET permite clientului să atingă un prag de alimentare cu energie din surse regenerabile de 100%. Combinația între PPA-ul asociat parcului Mirto Solarpark și accesul la piața spot de energie electrică din Italia, asigură clientului alimentarea garantată cu energie din surse regenerabile.

Realizarea acordului a fost coordonată de Spinergy, o firmă de consultanță cu experiență în domeniul optimizării costurilor energetice pentru clienții industriali, în colaborare cu Energethique, o companie de consultanță specializată în gestionarea PPA-urilor, împreună cu echipele de Vânzări pentru IMM-uri și Managementul Portofoliului de Energie ale MET Energia Italia, conduse de Andrea Rebora și Andrea Crosetti”.

Giuseppe Rebuzzini, CEO al MET Energia Italia: „Susținerea MIX-IT și Mirto Solarpark în structurarea și realizarea unui astfel de accord pe termen lung reprezintă un prim pas important al implicării MET Energia Italia pe segmentul PPA-urilor. Această capacitate de a combina producția de energie verde cu nivelul de consum va reprezenta un element cheie în optimizarea randamentelor pentru investitori și pentru asigurarea stabilității prețurilor pe termen lung pentru marii consumatori. Prin exploatarea portofoliului MET Group de energie verde în curs de dezvoltare în Italia, MET Energia Italia este determinată să joace un rol cheie în această zonă.”

Alessandro Talotta, președinte executiv și președinte al MIX-IT: „Creșterea prețurilor din 2022 a avut repercusiuni importante asupra sectoarelor cu un consum mare de energie, așa cum este industria telecomunicațiilor. Pentru MIX-IT alegerea celui mai bun furnizor de energie nu este suficientă: durabilitatea, eficiența, conștientizarea și transparența sunt criteriile care ne inspiră atunci când stabilim un nou mod de gestionare a aprovizionării cu energie.”

MET Group este cunoscut ca „un furnizor de servicii energetice integrate, cu sediul central în Elvețiași operațiuni și active pe piețele gazelor naturale și energiei electrice. MET este prezentă prin subsidiare în 15 țări și 30 de piețe naționale de gaze naturale și în 22 de centre internaționale de tranzacționare. MET a dovedit o experiență vastă în operarea de active energetice verzi (bazate pe surse regenerabile) sau flexibile (din surse convenționale), oferind cea mai largă paletă de sprijin pentru tranziția energetică. Veniturile consolidate ale Grupului MET s-au ridicat în 2022 la 41,5 miliarde euro, volumul total de gaze naturale tranzacționate fiind de 109 BCM, inclusiv contracte futures, iar cel de energie electrică la 67 TWh, inclusiv contracte futures”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Miercuri, 22 mai, la CCIB, Conferința FOCUS București

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB)...

Protocol de colaborare CCIR – Ministerul Educației

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...