Cooperare între IMM-urile din România și Norvegia

Date:

O delegație a Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), condusă de președintele Florin Jianu, a participat la o serie de întâlniri de lucru la Oslo, Norvegia.

CNIPMMR informează că „scopul vizitei a fost reprezentat de schimbul de bune practici în domeniul dialogului social între România și Norvegia, identificarea modalităților de cooperare între IMM-urile din România și Norvegia și stabilirea de parteneriate în vederea dezvoltării de proiecte cu finanțare norvegiană”.

Programul vizitei a cuprins: întâlnire cu ambasadorul României în Norvegia, Cristian Bădescu, în cadrul căreia a fost solicitată necesitatea unei prezențe mai mari a diplomației economice românești pe piața norvegiană, vizita de lucru în cadrul Organizației de IMM-uri din Norvegia și prezentarea de către CNIPMMR a activității sale în domeniul dialogului social alături de prezentarea de bune practici în acest sens, vizita de lucru în cadrul Innovation Norway pentru identificarea noilor programe cu finanțare norvegiană dedicate IMM-urilor și promovarea acestora la nivel national, vizita în cadrul STARTUP LAB, cel mai mare centru dedicat start-up-urilor din Norvegia și însușirea ca bun model de preluat în România.

CNIPMMR apreciază că „întâlnirile din cadrul vizitei de lucru au facilitat schimbul de experiență între cele două organizații de IMM-uri și au creat premisele colaborărilor viitoare dintre România și Norvegia”.

Florin Jianu, președinte CNIPMMR: „Vizita în Norvegia se înscrie în seria de acțiuni de promovare a oportunităților de colaborare între cele două țări. Am stabilit împreună cu partenerii noștri o serie de actiuni viitoare de colaborare mai puternică între ecosistemele de afaceri din Norvegia și România, o promovare mai intensă a modalităților de finanțare oferite de fondurile norvegiene în contextul unei noi perioade programatice 2021-2027, precum și inițierea de noi proiecte cu partenerii noștri tradiționali, SMB Norway. Reiterez nevoia unei prezente diplomatice economice la nivel de atașat economic, dată fiind importanța dezvoltării relațiilor bilaterale româno-norvegiene!”

Foto: CNIPMMR

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...