Cooperare pentru dezvoltarea comerțului și investițiilor între România și Grecia

Date:

Exim Banca Românească, în calitate de agenție de export a României și Export Credit Greece anunță că „au semnat un memorandum de înțelegere în marja reuniunii semestriale a Clubului de la Praga al Uniunii de la Berna, organizată pentru prima oară la Atena, Grecia, în perioada 21-23 mai 2024”.

Cele două organizații subliniază că, în cadrul acordului de cooperare, „au agreat asupra dezvoltării unui cadru de colaborare care să faciliteze și să promoveze comerțul și investițiile bilaterale România-Grecia, consolidarea relațiilor economice dintre cele două țări, în mod special în domeniul asigurărilor, re-asigurărilor și co-asigurărilor creditelor la export pentru bunuri și investiții, precum și asistența acordată companiilor asigurate”. 

Traian Halalai, președinte executiv al Exim Banca Românească: „Suntem convinși că prin semnarea acestui memorandum vom beneficia de un cadru de cooperare eficient pentru companiile românești și grecești care intenționează să își dezvolte afacerile în condiții sigure și predictibile. Exim Banca Românească, agenția de credite la export a României, și  Export Credit Greece dețin portofolii avansate de produse și servicii în sprijinul exportatorilor și al investițiilor în străinătate, care ne dau posibilitatea de a acționa în numele și contul statelor noastre în vederea susținerii proiectelor de export românești și grecești pe terțe piețe, în condiții corecte și competitive.”

Grigoris Stamatopoulos,  directorul general al Export Credit Greece: „Punctul forte al Export Credit Greece se găsește în rețeaua sa internațională. Cu cât aceasta este mai extinsă, cu atât serviciile oferite companiilor grecești active în străinătate sunt mai largi. Noul acord de cooperare cu Exim Banca Românească ne oferă oportunitatea de a ne uni forțele și a dezvolta în continuare produse, servicii și proiecte comune pe o bază nouă, solidă. Fiecare acord de cooperare cu entități similare ne aduce mai aproape de îndeplinirea misiunii noastre. Credem cu tărie ca acordul semnat cu Exim Banca Românească va susține scopul nostru comun – consolidarea relațiilor economice bilaterale și asigurarea comerțului internațional.”

Exim Banca Românească este caracterizată ca „o bancă universală, 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituții de credit după active. Banca oferă clienților săi, persoane fizice și juridice, o gamă largă de produse și servicii, adaptate nevoilor acestora. Independent de componentele specifice unei bănci universale, Exim Banca Românească continuă să acționeze pe segmentul garanțiilor și asigurărilor de stat, conform mandatului primit din partea statului român”.

Hellenic Export Credit Company SA – Export Credit Greece SA (ECG) este „agenția de credite la export a statului grec. Misiunea sa este de a susține companiile grecești implicate în tranzacții internaționale sau proiecte de investiții prin produse financiare precum: asigurări de credite la export, garanții, finanțări. Scopul ECG este de a susține activitatea exportatorilor greci astfel astfel încât aceștia să poată opera în condiții sigure și stabile”. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Locuri de muncă vacante

Agenții economici din județul Ilfov anunță 2720 de locuri...

Finanțare de 19 milioane euro pentru Mitiska REIM cu asistență asigurată de PeliPartners

PeliPartners anunță că, printr-o echipă coordonată de Carmen Peli,...