Credex IFN raportează o creștere de 95% a portofoliului de credite

Date:

Credex, instituție financiară nebancară, a înregistrat o creștere semnificativă a performanței pentru 2021, comparativ cu anul anterior. Portofoliul de credite, alcătuit din credite de bunuri de consum și de nevoi personale, a depășit pragul de 140 milioane de lei în 2021, cu 95% mai mult față de 2020 (71,8 milioane lei). Instituția a realizat un profit net în 2021 de peste 2,6 milioane de lei, reușind astfel trecerea la profit după doar trei ani de la înființare în 2018. Acest lucru se datorează intensificării activității comerciale, Credex devenind la mijlocul anului trecut principalul finanțator de credite pentru clienții retailerilor Altex și Media Galaxy. 

Credex IFN continuă să aibă o creștere susținută, iar pentru acest an, Credex IFN și-a propus să acorde credite în valoare de 400 milioane de lei, cu 140% mai mult față de anul trecut. De asemenea, profitul instituției pentru 2022 este estimat la 15 milioane de lei. 

Traian Baicu – Director General Credex IFN

„Anul trecut am început un proces intens de eficientizare și digitalizare a proceselor, acțiune ce continuă și anul acesta. Alături de parteneri strategici, suntem capabili să adaptăm procese interne rentabile și eficiente, ceea ce duce, de asemenea, la o experiență mai bună a clienților. Pe măsură ce continuăm să ne creștem volumele de creditare, ne angajăm să diversificăm produsele și să oferim servicii financiare digitale sigure.” declară Traian Baicu, Director General Credex IFN

Credex IFN oferă posibilitatea accesării unui credit, atât online, cât și offline, prin birourile dedicate amplasate în magazinele partenerilor comercianți. De asemenea, peste 78% din creditele de nevoi personale sunt acordate online, pe flux 100% digital, marcând cel mai ridicat nivel de până acum.  

Rezultate financiare 2021: 

  • Portofoliu de 140 milioane lei, față de 71 milioane lei în 2020.
  • Profit de 2,6 milioane lei.
  • Valoare finanțată de 166 milioane lei, față de 100 milioane în 2020. 

Valoarea medie finanțată pentru creditul de nevoie personale a crescut în 2021 la 9.067 lei, cu 29% mai mult față de anul anterior (de la 7.012 lei). Valoarea medie finanțată pentru creditul de bunuri de consum a crescut la 2.789 lei, cu 17,6% mai mult față de anul trecut (de la 2.314 lei). 

Dezvoltări digitale în 2022: 

  • Implementarea semnăturilor digitale pentru contractele de creditare încheiate în magazinele fizice. 
  • Noi dezvoltări în Aplicația Mobilă, push notifications și eKyc automat pentru noii clienți. 
  • Plăți instant pe cardul de debit, pentru creditele de nevoi personale. 

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...