Creștere cu 80% a rezervărilor pe Litoral față de 2021

Date:

Luând ca reper mijlocul lunii iunie, rezervările pentru vacanță pe Litoral înregistrează o creștere cu 80% față de anul trecut, anunță agenția IRI Travel, principalul touroperator specializat pe litoralul românesc și pe cel bulgăresc. În calitate de CEO al companiei, Lucian Bădîrcea remarcă o creștere deosebită a cererii pentru litoralul românesc și, în ansamblu, pentru litoralul Mării Negre (România și Bulgaria). Totodată, estimează o dublare a cererilor pentru Grecia continentală și pentru cea insulară.

Până în prezent, pentru acest an, cele mai solicitate locuri, din perspectiva touroperatorului IRI Travel, sunt: pe litoralul românesc – Mamaia, urmată de Eforie Nord, apoi de Saturn, Venus; pe litoralul bulgăresc – Nisipurile de Aur, apoi Albena; Grecia – insula Thassos, urmată de Riviera Olimpului; Turcia – Kușadasi.

Nivelul de rezervare pe litoralul românesc este în prezent de aproximativ 70%. Estimarea este că în acest an va fi atins nivelul de ocupare din 2019. 

Majorările tarifelor sunt estimate la 10%-15% pe litoralul românesc, la 15%-25% în Bulgaria, Grecia, Turcia.

Cunoscători ai situației obiective din piață, profesioniștii touroperatorului IRI Travel dau asigurări că nu se vor resimți efectele unor probleme de ordin economic, precum cele legate de resursa umană, ca și de ordin geopolitic, de felul celor care influențează regularitatea curselor aeriene.  

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...