Cursuri de formare profesională derulate în anul 2023

Date:

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Ilfov anunță că, de la începutul anului în curs, a organizat 12 programe de formare profesională în 10 ocupații: inspector resurse umane, operator introducere, validare și prelucrare date, competențe antreprenoriale, financiare și juridice, vânzător, femeie de serviciu, lucrător în comerț, comunicare în limba română, manager întreprindere socială, îngrijitor spații verzi, competențe digitale. Au luat parte cursanți din rândul șomerilor indemnizați și neindemnizați.

AJOFM Ilfov precizează că, „în conformitate cu prevederile art. 63, alin. (1) din Legea nr. 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare, persoanele în căutarea unui loc de muncă pot participa la programe de formare profesională care să le asigure creșterea și diversificarea competențelor profesionale în scopul asigurării mobilității și reintegrării pe piața muncii. Formarea profesională a persoanelor în căutarea unui loc de muncă se realizează, în mod gratuit, de agențiile pentru ocuparea forței de muncă prin centrele de formare profesională din subordinea acestora și prin centrele regionale pentru formarea profesionala a adulților ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, precum și prin furnizori de servicii de formare profesională, din sectorul public sau privat, autorizați în condițiile legii.

În anul 2023, cursurile desfășurate de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov au fost organizate în baza planului anual de formare profesională, la fundamentarea căruia s-a ținut cont de necesarul de muncă al agenților economici, evoluția locurilor de muncă vacante și de solicitările persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă la nivelul județului Ilfov”.

Până la finalul anului 2023, urmează să fie organizate alte două programe de formare profesională: competențe digitale și montator instalații solare.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...