Compania de consultanță în testare software Qualinest lansează trei module de cursuri în domeniu, fie pentru lansare în carieră, fie pentru supra-specializare. Modulele includ software testing fundamentals, test automation with Java fundamentals și API testing and API test automation. 

Cursurile, anunță inițiatorii, „pun accentul pe câștigarea de experiență practică, astfel încât 60% din structura cursului este dedicată practicii supervizate pe aplicații reale. Cursurile sunt predate online, în timp real în limba engleză, de către specialiști cu peste 15 ani de experiență în domeniu”.

Sabina Amaricăi (foto), arhitect de testare software, fondatorul Qualinest: „Este cunoscut faptul că în industria de testare software există un deficit de capital uman foarte bine pregătit. Odată cu creșterea acestei piețe, va crește și cererea pentru profesioniști în domeniu. În experiența noastră am observat că foarte multe proiecte sunt încetinite pentru că nu există o unitate a cunoștințelor la nivel de echipa. O altă cauză este lipsa personalului specializat. O strategie puternică de training și perfecționare este cheia unui echipe consolidate și a unui proiect de succes”.

Cursurile Qualinest au fost concepute „pentru a acoperi orice nivel de cunoștințe. Modulul de începători este dedicat celor care vor să înceapă o carieră în domeniu și nu necesită experiență sau studii anterioare. Cursurile API Testing and Test Automation și Software Test Automation with Java fundamentals sunt dedicate inginerilor de testare care vor să se perfecționeze. Primul se adresează celor care vor să devină experți în testarea API și automatizarea testelor, iar cel de-al doilea este adresat inginerilor de testare care doresc să devină ingineri de automatizare a testelor”.

Prețurile cursurilor sunt 3.000-7.200 euro pentru 120 ore de curs. Pe lângă modulele standard, Qualinest oferă și servicii de training personalizat dedicat companiilor. Mai multe informații despre cursuri se găsesc aici.

Qualinest este definită ca „o companie de consultanță în domeniul testării software înființată în 2018 de către Sabina Amaricăi, un arhitect de testare software cu peste 15 ani de experiență, specializată în dezvoltarea instrumentelor de automatizare a testelor și a instrumentelor de testare a performanței”.

DISTRIBUIȚI