Curtea de Conturi primește recomandări pentru programul de activitate din 2022

Date:

Curtea de Conturi a României anunță că „oferă cetățenilor și societății civile oportunitatea de a contribui la pregătirea Programului de activitate al instituției pentru anul 2022. Astfel, în perioada 8-30 noiembrie 2021, cei interesați de auditul public extern realizat de Curtea de Conturi asupra modului de gestionare a resurselor publice pot trimite recomandări de teme pe adresa de e-mail dedicată acestei acțiuni: [email protected]. Propunerile vor fi analizate de structurile de specialitate ale instituției supreme de audit, urmând ca aspectele relevante aflate în sfera lor de competență să fie incluse în Program”.

Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi: „Instituția supremă de audit din România mizează pe suportul cetățenilor și al societății civile în consolidarea activității sale de audit. Doar printr-un dialog constant cu toate părțile interesate putem să creștem relevanța misiunilor Curții”. 

Curtea de Conturi, instituția supremă de audit din România, își reafirmă „angajamentul privind consolidarea responsabilității, a transparenței instituționale în relația cu cetățenii și a integrității entităților publice. Aceste principii sunt însușite prin standardele ISSAI 12 și ISSAI 20 emise de către Organizația Internațională a Instituțiilor Supreme de Audit (INTOSAI).

INTOSAI este o organizație autonomă, independentă, apolitică și neguvernamentală, cu statut consultativ special la Consiliul Economic și Social (ECOSOC) al Națiunilor Unite. Unul dintre obiectivele strategice al acestui cadru de cooperare la nivel internațional este dezvoltarea de standarde profesionale unitare în domeniul auditului finanțelor publice. Organizația numără 195 de membri cu drepturi depline, între care și Curtea de Conturi a României.

ISSAI 12 – Valoarea și beneficiile Instituțiilor Supreme de Audit – pentru a face o diferență în viețile cetățenilor

ISSAI 20 – Principii privind transparența și responsabilitatea”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

ENGIE a finalizat procesul de achiziție a unui parc eolian cu o capacitate de 80 MW în județul Constanța

ENGIE Romania a finalizat procesul de achiziție a unui...

Un nou capitol al cooperării România-Kazahstan

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București...