Dănuț Andrei, Mewi – Tot mai mulți fermieri investesc în irigații

Date:

Interesul fermierilor pentru irigații este în creștere, în contextul schimbărilor climatice care încep să-și facă tot mai mult simțită prezența. De asemenea, faptul că agricultorii care irigă au obținut producții mai mari constituie un stimulent serios pentru cei care mai stăteau pe gânduri. Mai multe, însă, despre cererea de pe piață și oferta Mewi am aflat de la Dănuț Andrei, brand managerul companiei.

„România este într-un proces de dezvoltare, am observat că au început să existe din ce în ce mai mulți fermieri interesați de investițiile în irigații. Pe de o parte, schimbările climatice i-au determinat în cea mai mare măsură să adopte această poziție, iar pe de altă parte, au văzut producțiile obținute de cei care irigă”, a declarat pentru FoodBiz Dănuț Andrei.

Sistemele de irigații aflate în portofoliul Mewi sunt de tipul de irigații prin aspersie, care include pivoți/ liniare, hipodrom, tamburi de irigat cu tunul clasic aspersor sau cu rampe de udare, precizează Dănuț Andrei.

„În România, în prezent, cele mai vândute echipamente de irigat ca și număr sunt tamburii, deoarece sunt mai accesibili din punct de vedere al prețului, dar mai au și un avantaj în ceea ce privește mobilitatea. Sunt foarte mobili, mulți fermieri nu au terenurile în proprietate și merg pe varianta tamburilor de irigat, pentru a nu face o investiție pe terenul altcuiva”, a mai afirmat Dănuț Andrei.

Mewi, companie cu sediul la Orțișoara, jud. Timiș, are în portofoliu o gamă variată de mașini şi utilaje agricole: tractoare Fendt&Valtra, semănători, echipamente de recoltat & încărcat, utilaje de zootehnie, precum și echipamente de irigații.

Articol preluat de pe FoodBiz.ro

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Hub tehnologic în București pentru capacități digitale, de date și tehnologie

Grupul Ahold Delhaize anunță lansarea unui hub de tehnologie...

Noul contract colectiv de muncă între Consiliul Patronatelor Bancare din România și federațiile sindicale 

Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR), organizația patronală reprezentativă...

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...