De la tractoare, la echipamente de irigații

Date:

În ultimii ani efectele încălzirii globale și ale schimbărilor climatice afectează tot mai mult agricultura din România. Creșterea temperaturilor, efectul de deșertificare și lipsa precipitațiilor, coroborate cu dispariția perdelelor forestiere și negospodărirea infrastructurii de irigații își pun amprenta an de an supra recoltelor fermierilor români.

IPSO Agricultura a venit in intampinarea acestor probleme si in ajutorul agricultorilor prin infiintarea in anul 2017 a unui Departament de Irigatii.

„O poveste de succes este infiintarea departamentului nostru de irigatii. Totul a inceput ca o nevoie a fermierilor de completare a parcului de echipamente, dupa care ne-am dat seama ca lucrurile sunt mult mai ample si mai importante, fapt pentru care am investit constant prin training-uri, aducerea partenerilor nostri ca si echipamente de irigat. In acelasi timp, sunt de succes toate parteneriatele pe care le avem cu fermierii, indiferent daca vorbim de un tambur sau de zece pivoti, este un proiect de succes care aduce liniste unui fermier, care stie ca are siguranta zilei de maine”, a declarat pentru FoodBiz Andrei Ticau, coordonatorul departamentului de irigatii din cadrul Ipso.

Concret, se incearca oferirea de solutii complet personalizate conform conditiilor din teren, consultanta in ceea ce priveste alegerea echipamentelor potrivite in functie de cerintele si nevoile partenerilor, configurarea, asamblarea, punerea in functiune si asigurarea parametrilor de lucru astfel incat echipamentele sa functioneze cu randament maxim, proiectarea de sisteme de irigatii complete cuprinzand statii de pompare, retele de alimentare si echipamente de irigat.

„Noi venim cu echipamente importante care sa ne ajute sa facem economii de apa si de energie in acelasi timp, astfel incat sa aplicam plantei cantitatea exacta de apa si in perioada optima, eliminand surplusurile de consum in acest fel. Prin ultimul pact, stim ca la nivelul Romaniei se doreste reimplementarea perdelelor forestiere care au rolul de a mentine si de a atrage precipitatiile, in acest fel, este posibil ca in timp echipamentele de irigat sa ofere o cantitate mai mica de apa si sa beneficiem mai mult pe partea de precipitatii”, a mai precizat Ticau.

Ipso Agricultura este importator unic autorizat al masinilor si utilajelor John Deere, cel mai mare producator de utilaje agricole la nivel mondial. Pe plan local, Ipso Agricultura este lider pe piata tractoarelor.

Articol preluat de pe FoodBiz.ro

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Mihai Daraban: Consiliul de afaceri România – EAU își va începe activitatea în scurt timp 

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României...

Politică şi politicianism în procesul integrării europene a României 

| de Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, membru corespondent al Academiei Române 

DIGI se pregătește pentru lansarea serviciilor în Belgia

DIGI a făcut încă un pas în procesul de...

Finanțare, sustenabilitate, tehnologie: comandamentele FoodIntelForum AQUA Carpatica pentru tot anul

Timpul trece iar ecourile puternice ale FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția...