Dedeman, donație de cărți pentru școli din zone defavorizate

Date:

La împlinirea a 30 de ani de existență, compania cu capital 100% românesc Dedeman, lider naţional în retailul materialelor de construcţii şi al amenajărilor interioare, lansează proiectul „Fundație pentru Educație. Carte cu Carte, prin care dăruiește cărți unui număr de 30 de școli din zone vulnerabile și, totodată, transmite mesajul că „succesul companiei nu a fost întâmplător, iar preocuparea pentru formarea și instruirea angajaților a stat la baza dezvoltării acesteia”.

Dragoș Pavăl, președintele companiei Dedeman: „Educația permanentă, a noastră și a colegilor noștri, este fundația pe care a fost clădită evoluția companiei Dedeman în cei 30 de ani de activitate. Din păcate însă, nu toți copiii și tinerii au șanse egale la educație de calitate și la accederea către un viitor de succes. Prin inițiativa de bine Fundație pentru Educație. Carte cu Carte, năzuim să le insuflăm celor mici dragostea pentru lectură și să le oferim acces la cărți care să-i ajute să deprindă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a fi pregătiți să dea piept cu provocările lumii de mâine.”

Proiectul este susținut de Editura Humanitas, SOS Satele Copiilor România, proiectul Merito și Asociația Culturală Cărțile pe Față.

Cărțile au fost achiziționate de compania Dedeman din librăriile Humanitas, fiind împărțite pe grupe de vârstă, clase de școală și domenii, alcătuind „Catalogul cărților de pus în ghiozdan”, cu peste 140 de titluri din lectura obligatorie din programele școlare, precum și enciclopedii, atlase cărți de memorialistică, eseistică, istorie, știință particularizată.

Donația este de 6.375 de cărți, de care vor beneficia peste 6.000 de copii din comunități defavorizate. O parte din școlile selectate în proiect sunt partenere ale SOS Satele Copiilor, situate în județele Bacău, Sibiu și Teleorman, unde vor ajunge cu ajutorul și implicarea specialiștilor SOS. Un pachet de peste 400 de cărți va fi donat Centrului de Zi SOS Hemeiuș din județul Bacău.

Sunt incluse și cinci școli Merito – proiect al Fundației Romanian Business Leaders de recunoaștere a excelenței în educație şi transformare a meseriei de profesor în România: școli din comunități vulnerabile din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Dâmbovița, Mehedinți.

Au fost selectate și câteva școli din județele Bacău și Suceava, în care cărțile vor ajunge prin intermediul bibliotecii mobile BookTruck, deținute de Asociația Culturală Cărțile pe Față. Biblioteca mobilă va primi la rândul său circa 300 de cărți din partea Dedeman.

În contextul proiectului, la intrare în magazinul Dedeman Băneasa a fost amenajat un mic spațiu de lectură, unde copiii pot răsfoi cărți cât timp părinții sunt la cumpărături.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...