Dezvoltarea colaborării economice româno-elene

Date:

La sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), președintele Camerei, Iuliu Stocklosa, a avut o întrevedere cu Pantelis Giannoulis, noul șef al Secției Economice și Comerciale a Ambasadei Republicii Elene în România.

CCIB anunță că „principalul obiectiv al întâlnirii l-a constituit identificarea unor modalităţi concrete care să conducă la consolidarea și dezvoltarea relaţiilor economice și comerciale dintre cele două ţări, 

În deschiderea întâlnirii, Iuliu Stocklosa a realizat o prezentare succintă a Camerei bucureştene, subliniind recunoaşterea de care se bucură organizaţia noastră în ţară şi străinătate şi punctând câteva particularităţi ale activităţii noastre. În acest context, președintele CCIB a reliefat relațiile deosebite dezvoltate cu organizații similare din Republica Elenă și a subliniat interesul pentru organizarea unor evenimente care să permită o mai bună cunoaștere a oportunităților de afaceri oferite de cele două țări. Potrivit lui Iuliu Stocklosa, organizarea la București a unei ediții a Zilei Oportunităților de Afaceri (ZOA) dedicată Greciei, urmată de forumuri de afaceri axate pe întâlniri B2B și de miniexpoziții cu produse din Republica Elenă constituie instrumente eficiente pentru dezvoltarea colaborării bilaterale.

Șeful Secției Economice și Comerciale a Ambasadei Republicii Elene la București a exprimat interesul ţării sale pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi de cooperare cu România, precum şi întreaga sa deschidere pentru asigurarea unui schimb constant de informaţii de afaceri, în beneficiul celor două comunităţi. Totodată, Pantelis Giannoulis a folosit acest prilej pentru a vorbi despre potențialul economic și investițional al țării sale și despre rolul sistemului cameral în susținerea mediului de afaceri”. 

CCIB susbliniază că „schimburile comerciale româno-elene a fost afectate în 2020 de pandemia de Covid-19, însă în 2021 au fost înregistrate cifre record. Tendința de creștere a comerțului româno-elen s-a menținut și în prima jumătate a anului 2022. Astfel, potrivit celor mai recente date disponibile, la 30.06.2022, volumul total al comerțului bilateral a fost de 1,36 miliarde euro (în creștere cu 27,2% față de semestrul I al anului precedent), din care exportul s-a cifrat la 0,54 miliarde euro (+27,8%), iar importul la 0,82 miliarde euro (+26,8%). La 31.10.2022, Grecia ocupa locul 8 în topul pe țări de rezidență a investitorilor în societăți cu participre străină cu un capital investit de 1,5 miliarde euro (3,33% din investițiile străine din România)”.

Foto: CCIB

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...