În contextual finalului de an universitar, Facultatea de Automatică și Informatică Aplicată a Universității Hyperion se remarcă prin temele de mare actualitate ale proiectelor de licență, orientate către cele mai noi tehnologii din domeniul IT. Referitor la actualitatea abordărilor, Universitatea Hyperion subliniază: „Se poate spune că un numitor comun al acestora este digitalizarea – o tendința dominantă a pieței muncii, având în vedere creșterea continuă a interesului european și mondial pentru această abordare a cerințelor vieții moderne.

Toate soluțiile prezentate în proiectele din acest an au implicat dobândirea unor cunoștințe aprofundate software și hardware pe parcursul pregătirii inginerești, precum și o pasiune evidentă pentru cercetarea noutăților în domeniu. Pe parcusul elaborării lucrărilor de licență, cadrele didactice și studenții au pășit cu mult curaj pe teritoriul necunoscut al noului, au colaborat și evoluat cu forțe specifice: profesorii cu vastă experiență a ceea ce s-a obținut anterior în domeniul IT, studenții cu entuziasmul și dorința de avansare într-o viitoare carieră de mare interes social. În urma acestui tip de colaborare de pe poziții corespunzător echilibrate, Facultatea de Automatică și Informatică Aplicată a Universității Hyperion are deja unele discipline tratate la nivelul cel mai înalt din țară, ale căror abordări și rezultate sunt urmărite și în cele mai avansate țări din lume.

S-a putut remarca faptul că, pe lângă proiecte de programare clasică, implementată însă cu soluțiile de ultimă oră, au devenit din ce în ce mai prezente în ultimii ani, proiecte de flux informațional și substrat hardware specifice conceptului Industry 4.0. Ele sunt axate pe probleme concrete, direct aplicabile și cu o cota ridicată de originalitate și inovație. Aceasta arată că studenților noștri, participanți și observatori activi ai fenomenului IT, li s-au asigurat, printr-o pregătire adecvată de-a lungul anilor de facultate, o gama largă de mijloace de exprimare a viziunii proprii în legătură cu cele mai diverse cai de progres tehnologic și aplicare a cunostiitelor fundamentale și de specialitate.

Calitatea deosebită a majorității acestor proiecte de licență ne dă asigurarea că absolvenții noștri au în față cariere cu o pondere din ce în ce mai mare în peisajul IT al viitoarelor decenii.

Înscrie-te și tu la Universitatea Hyperion și fă din pasiunea ta o carieră!

https://www.youtube.com/watch?v=v0uXGStxj0I Video Proiectele de licență

DISTRIBUIȚI