Dispozitivele Smart Home în locuințele moderne

Date:

Bucătăria se dovedește a fi partea predilectă din locuința de azi unde s-ar integra dispozitive Smart Home: pondere 54% în orientarea cumpărătorilor subiecți ai unui studiu realizat de compania de cercetare de piață full-service Reveal Marketing Research, specializată în marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development.

Celelalte camere din locuințe vizate de integrarea tehnologiei rezultă din studiu a fi dormitorul (25%) și livingul (18%). 

Studiul arată că suma declarată dominant de către subiecți ca nivel al investițiilor în electronice și electrocasnice smart este până la 3000 de euro: 63%.

Dispozitivele smart dorite cu precădere sunt: cuptor, mașină de spălat etc. (53%), electronice smart – prize smart, întrerupătoare smart, tv smart etc. (50%), sisteme smart – sisteme de supraveghere, automatizări smart, etc. (43%), ușă controlată cu ajutorul unei aplicații (38%). 

Studiul Reveal Marketing Research mai arată că „în noua eră digitală, deciziile de cumpărare nu mai sunt influențate de criterii precum vârstă, venit, educație sau regiune geografică. Importante sunt acum siguranța și confortul (53%), iar eficiența energetică se află pe locul doi ca importanță, fiind menționată de către 4 din 10 respondenți. Toate acestea se traduc printr-o creștere a interesului față de produsele și serviciile digitale pe care, conform studiului realizat de Reveal Markeing Research, 21% dintre români și le doresc deja (57%).

Potrivit studiului, cei care declară că iși doresc să integreze dispozitive smart in propria locuință cred că folosirea unor astfel de dispozitive contribuie la un trai mai confortabil (56%). De asemenea, un trai smart mai înseamnă optimizarea spațiului de acasă și eliminarea surplusului (47%) precum și planificarea consumului și reducerea risipei alimentare (46%). 

Circa 42% dintre locuințele din România au deja integrate dispozitive inteligente, potrivit studiului Reveal Marketing Research. Conform datelor, sufrageria este primul loc în care respondenții declară că au integrat deja dispozitive smart (52%). Topul este completat de bucătărie (25%) și dormitor (28%)”. 

Datele studiului au fost colectare prin metoda CAWI (computer assisted web interview), în perioada 16.07.2021-22.08.2021, pe un eșantion reprezentativ național (urban și rural), 1007 interviuri +, marja de eroare este de +/-3%, nivel de încredere 95%.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Provocările Fiscale în Sectorul Petrolului și Gazelor Naturale din România

de Tănase Stamule decanul Facultății de Administrarea...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...