Dividende de 82,7 milioane de lei, aprobate la EVERGENT InvestmentsĀ 

Date:

Acționarii companiei EVERGENT Investments, listată la Bursa de Valori București sub simbolul EVER, au aprobat cu o larga majoritate toate propunerile de pe ordinea de zi a Adunăriilor generale extraordinare și ordinare: ā€žPrincipalele decizii ale Adunării generale ordinare au fost aprobarea unui dividend Ć®n valoare brută de 0,09 lei/acțiune, cu un randament de 7% la 26 aprilie 2023, a situațiilor financiare consolidate și individuale aferente anului 2022, Ć®n care compania a Ć®nregistrat o creștere de 183% a rezultatului net față de bugetul estimat, a Programului de activitate și bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2023. Printre deciziile Adunării generale extraordinare se numără aprobarea celor două programe de răscumparare de acțiuni, al 8-lea si al 9-lea.ā€

Claudiu Doroș (foto), președinte al Consiliului de administrație și director general al EVERGENT Investments: ā€žMulțumim tuturor acționarilor pentru voturile exprimate și aprobarea propunerilor Consiliului de administrație, ceea ce reflectă deciziile investitorilor individuali și instituționali de a ne acorda din nou Ć®ncrederea lor. Aplicarea riguroasă a politicii de dividend a ultimilor 15 ani livrează valoare pentru acționari, iar creșterea organică a companiei creează valoare pentru societate, Ć®n ansamblul ei. Capacitatea echipei EVERGENT Investments de a anticipa unele tendințe a determinat un rezultat cu 183% mai mare decĆ¢t cel bugetat Ć®n 2022, Ć®ntr-un context geopolitic care a testat marea majoritate a modelelor de business, remodelĆ¢nd mediul economic global. Ǝn 2023, continuăm să aplicăm strategia de investiții, să Ć®mbunătatățim structura portofoliilor pentru care am alocat un buget de peste 300 milioane de lei, pentru a arăta rezultate și a veni Ć®n Ć®ntĆ¢mpinarea așteptărilor acționarilor.ā€

EVERGENT Investments accentuează că ā€žpropunerile Consiliului de administrație au drept scop remunerarea acționarilor, atĆ¢t prin acordarea unui dividend Ć®n numerar, cĆ¢t și prin programe de răscumpărare din piață.

Valoarea de 82.712.573 lei alocată dividendelor reprezintă 70% payout ratio din rezultatul net al anului 2022. Data de Ć®nregistrare va fi 9 iunie 2023 (ex-date 8 iunie 2023), iar 28 iunie 2023 va fi data plății dividendului.

EVERGENT Investments va desfășura două programe de răscumpăre de acțiuni, Programul 9, cu maximum 10.000.000 acțiuni răscumpărate prin ofertă publică de cumpărare Ć®n scopul reducerii capitalului social și Programul 8 Ć®n cadrul căruia se vor răscumpăra maximum 9.200.000 acțiuni prin operațiuni Ć®n piață pentru programe de tip stock option plan pentru a recompensa și fideliza angajații, administratorii și directorii companiei.

Prețul minim al acțiunilor răscumpărate va fi cel al pieței, iar cel maxim a fost stabilit la 2 lei. Programele se vor derula fiecare pe parcursul a cel mult 18 luni și au fost propuse ca urmare a succesului Ć®nregistrat de programele anterioare, care au contribuit la susținerea lichidității acțiunilor EVER și a creșterii ponderii deținerii Ć®n capitalul social pentru acționarii existenți.

Pentru anul financiar 2023, acționarii EVERGENT Investments au aprobat programul de activitate și un buget de venituri și cheltuieli care prevede venituri de 102,7 milioane lei, un profit net de 24,7 milioane lei, un cĆ¢Č™tig net din vĆ¢nzarea activelor proprii de 54,2 milioane lei, respectiv un program de investiții Ć®n valoare de 305,2 milioane leiā€.

EVERGENT Investments, cu o experienţă de peste 30 de ani Ć®n piaÅ£a romĆ¢nească de capital, este caracterizat ca ā€žun deschizător de drumuri, contribuind la dezvoltarea comunităţii din care face parte. Prin aplicarea unei strategii bine articulate şi responsabile, EVERGENT Investments valorifică eficient oportunităţi investiÅ£ionale, atĆ¢t Ć®n piaÅ£a de capital, cĆ¢t şi prin proiecte de private equity in agribusiness, real estate si tehnologie.

Prin politica de dividend predictibilă și programele de răscumpărare, compania le oferă acționarilor, atĆ¢t profituri pe termen scurt, cĆ¢t și perspectiva pe termen lung de creștere a valorii activelor deținute. De-a lungul ultimilor 11 ani, compania a distribuit dividende care depășesc valoarea de 675 milioane lei, iar valoarea activelor administrate aĀ  depășit Ć®n 2021 pragul de semnificație de 500 milioane de euro. www.evergent.roā€.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Conferință privind mediul antreprenorial și perspectivele dialogului social

Ā Consiliul NaÅ£ional al Ǝntreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din...

MedLife anunță o creștere de 22% a cifrei de afaceri consolidată pro forma Ć®n primul trimestru al acestui an

MedLife prezintă rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului...

Asigurare pentru recuperarea taxelor la maratoane, semimaratoane, curse de bicicleteĀ 

Compania Eurolife FFH Asigurări Generale anunță Ć®ncheierea unui parteneriat...

Business pentru noi perspective domeniului medicalĀ 

Doi antreprenori din Cluj-Napoca, Emil SĆ¢ncrăian și Bogdan Haș,...