Donație de la Donalam pentru reducerea abandonului școlar

Date:

Producătorul de bare din oțel Donalam Călărași, parte a grupului italian Beltrame, unul dintre cei mai importanți jucători europeni de profil, a donat 10.000 de euro pentru proiectul Crucii Roșii Române din cadrul evenimentului „Licitația de Fapte Bune”, având ca obiectiv „reducerea abandonului școlar și asigurarea unei mese calde pentru copiii defavorizați din Valea Jiului, unde rata șomajului și a neșcolarizării este printre cele mai ridicate din sud-estul Europei”.

Carlo Beltrame, CEO al companiei Donalam: „Suntem onorați să putem ajuta Crucea Roșie Română să ducă binele mai departe, oferindu-le copiilor din cele mai sărace zone din țară șansa la educație și la o masă caldă. Ne implicăm cu dedicare ori de câte ori avem ocazia să aducem o schimbare pozitivă atât în comunitatea din care facem parte, cât și în alte zone defavorizate din România”.

Evenimentul caritabil „Licitația de Fapte Bune” reunește în premieră la noi șase fundații caritabile, al căror obiectiv vizează cauze umanitare. Evenimentul-bilanț al carității are loc pe 8 decembrie, online, pe platforma Artmark Live.

Crucea Roșie Română a pus bazele a patru centre de zi – E.G.A.L, în cele mai sărace zone din țară. Scopul proiectului este îmbunătățirea situației sociale, școlare și, nu în ultimul rând, emoționale a unui număr cât mai mare de copii și tineri marginalizați. 

Programele de sponsorizări realizate de Donalam în România vizează multiple sectoare, precum cel medical, educațional, sportiv și social, compania implicându-se recent în dotarea cu echipamente și consumabile medicale în valoare de peste 150.000 euro a spitalului Municipal din Călărași, precum și sponsorizarea în valoare totală de peste 47.000 de lei pentru dotarea laboratoarelor din liceele din Călărași și finanțarea educațională a tinerilor.

Donalam Călărași produce și comercializează profile rotunde de oțel laminate la cald şi oţeluri speciale, fiind singurul combinat din țară specializat în acest tip de produse. Acestea au utilizări în diverse industrii, de la petrol și gaze, auto, echipamente mecanice mari și hidraulice, la maşini şi echipamente agricole. Compania este unul dintre principalii jucători din industria barelor de oţel laminate la cald și oțeluri special din Europa, înfiinţată de AFV Beltrame Group în 2006. În 2007, a achiziționat un laminor pe platforma fostului combinat siderurgic Siderca, de la Tenaris. Compania deține peste 300 de angajați și vinde anual aproximativ 120.000 tone de bare de oțel. În 2020, Donalam a înregistrat o cifră de afaceri de peste 290 milioane de lei.



Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bursele JTI pentru Jurnalisti: lansarea editiei 2024-2025

Urmandu-si traditia, Bursele JTI pentru Jurnalisti lanseaza de Ziua...

FoodIntelForum AQUA Carpatica progresează, profitul avansează, veselia debordează

Cea de-a treia zi a FoodIntelForum AQUA Carpatica 2024 începe și...

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...