Dragnea: Scandalul pensiilor private a fost declansat de Mișu Negrițoiu

Date:

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, l-a acuzat miercuri pe președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, că este principalul vinovat de scandalul referitor la fondul privat de pensii, menționând că Parlamentul va demite în perioada următoare conducerea ASF.

„În ceea ce priveşte acest scandal despre naţionalizarea pensiilor private, este pornit de la domnul Mişu Negriţoiu care este preşedintele ASF, care ştie foarte bine că în foarte scurt timp Parlamentul va demite conducerea ASF pentru că ceea ce se întâmplă acolo este foarte grav şi au de suferit clienţii români şi asiguraţii români”, a afirmat Liviu Dragnea în timpul unei emisiuni la Antena 3, citat de News.ro.

Totodată, liderul PSD a adăugat că Guvernul României trebuie să tragă la răspundere nu doar conducerea ING, dar și guvernul Olandei „pentru că ceea ce a făcut această companie de asigurări în România poate puteau să o facă într-o colonie sau într-o fostă colonie olandeză”. Liviu Dragnea a subliniat faptul că nu a existat niciun fel de discuție despre naționalizarea pensiilor private și că această măsură nu apare nici în programul de guvernare, menționând că „ceea ce a făcut această companie de asigurări este nepermis”.

„Din punctul meu de vedere, ASF, Guvernul şi Ministerul de Finanţe trebuie să acţioneze foarte dur pentru că trebuie să fim exemplu şi pentru celelalte multinaţionale care fac zeci de miliarde în România şi care îşi bat joc de români şi de statul român. Nu există o astfel de discuţie nici măcar informală din punctul nostru de vedere”, a subliniat preşedintele PSD.

Întrebat dacă preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu nu ar fi trebuit deja demis pentru furnizarea informației conform căreia pensiile vor fi naționalizate, Liviu Dragnea a afirmat: „În zilele următoare noi o să declanşăm procedurile parlamentare pentru a demite toată conducerea ASF”.

De asemenea, Dragnea a mai spus că această informaţie poate să ducă la prăbuşirea unui sistem, lucru care este nepermis în România.

„Eu vreau să revin la această companie de asigurări. Deci nu ai niciun fel de informaţie oficială de la Guvern, nu suni la Guvern să verifici dacă aşa ceva există în intenţia Guvernului şi începi să trimiţi sute, mii de mail-uri incitând clienţii băncii sau clienţii asiguraţi la proteste. Aşa ceva nu se poate. O asemenea informaţie poate să ducă la prăbuşirea unui sistem. Să nu creadă cineva că se poate glumi cu aşa ceva, se poate introduce panică în România”, a precizat liderul social-democraţilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că PSD intenţionează să facă o comisie de anchetă parlamentară care să stabilească de unde a pornit informaţia privind naţionalizarea pensiilor private.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...