Dragoș Anastasiu, din calitatea de reședinte al Camerei de Comerț Româno-Germane (AHK România), preia coordonarea Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR) până în iunie 2021 și va reprezenta mediul de afaceri în discuțiile cu Guvernul României.

Preluând funcția, Dragoș Anastasiu subliniază: „Avem în cadrul CDR resurse importante pe care dorim să le punem voluntar la dispoziția Executivului și Legislativului. Este vorba de specialiști în varii domenii de activitate care pot contribui cu expertiza lor la elaborarea unor politici publice coerente. Putem pune la dispoziție date utile care pot contribui în sens pozitiv la dezvoltarea mediului de afaceri din România. Suntem în măsură să furnizăm inclusiv expertiză tehnică și stăm la dispoziția autorităților pentru a contribui la dezvoltarea economică a României”.

Pentru 2021, Coaliția pentru Dezvoltarea României își propune:

• Eficientizarea relației dintre companii și instituțiile publice prin digitalizare și debirocratizare

•Reformarea și digitalizarea sectorului public

• Acoperirea deficitului de forță de muncă prin scăderea migrației talentelor, atragerea românilor din diaspora, deschiderea pieței muncii către cetățenii non-UE

• Stimularea absorbției fondurilor europene

• Operaționalizarea unui sistem de învățământ conectat la nevoile angajatorilor

• Dezvoltarea infrastructurii

Coaliția pentru Dezvoltarea României „își exprimă dorința de a avea în continuare un dialog cu Guvernul și Parlamentul României pe marginea principalelor direcții de politică economică și fiscală, făcând apel la transparență decizională și predictibilitate în elaborarea politicilor publice. Nu în ultimul rând, Coaliția va continua, prin intermediul celor 14 grupuri de lucru, să propună reprezentanților Guvernului și Parlamentului soluții tehnice pentru creșterea competitivității în 2021, prin măsuri care să stimuleze mediul de afaceri și să mobilizeze resursa umană valoroasă de care dispune România”.

Coaliția pentru Dezvoltarea României reunește reprezentanți ai investitorilor români și străini în România și este condusă de un Consiliu Director format din președinții și vicepreședinții a opt asociații de business: Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerț Americană în România (AmCham), Camera de Comerț Franceză în România (CCIFER), Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK), Confederația Patronală Concordia, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Consiliul Investitorilor Străini (FIC) și Romanian Business Leaders (RBL). Coordonarea Coaliției este asigurată prin rotație de către unul din membrii Consiliului Director, pentru o perioadă de șase luni.

DISTRIBUIȚI