E-Distribuţie Muntenia a investit 6 milioane lei pentru modernizarea reţelelor electrice din zona Cotroceni

Date:

E-Distribuție Muntenia a investit aproximativ 6 milioane de lei pentru modernizarea reţelelor de medie şi joasă tensiune din zona Cotroceni din București, cu scopul de a îmbunătăți calitatea serviciului de distribuție a energiei electrice pentru circa 5.000 de consumatori. În cadrul proiectului de modernizare, au fost realizate o serie de lucrări majore în urma cărora au fost înlocuite cabluri de medie şi joasă tensiune cu o lungime de circa 41 de kilometri.

Prima parte a proiectului a constat în modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice din zona străzii Portocalelor şi a presupus înlocuirea cablurilor de medie tensiune pe un traseu de aproximativ 0,5 kilometri, precum şi a cablurilor de distribuţie şi iluminat de joasă tensiune, cu o lungime de 2 kilometri.

Proiectul de modernizare a continuat cu lucrări ample în zona străzilor Splaiul Independenţei, Dr. Brandza, Dr. Giulini, Dr. Severeanu, Intrarea Severeanu, Dr. Ernest Djuvara, Şos. Cotroceni, în urma cărora au fost înlocuite cablurile de medie tensiune cu o lungime de aproximativ 14 kilometri, precum şi 5,5 kilometri de cabluri de distribuţie şi de iluminat de joasă tensiune.

Au fost finalizate de asemenea, lucrările de modernizare în zona străzilor Splaiul Independenţei, Şos. Cotroceni, Dr. Bucliu, Zării, Dr. Leonte Anastasevici, Dr. Turnescu, Gheorghe Marinescu, Dr. Radovici, Bd. Eroii Sanitari şi Intrarea Stoenescu. În urma acestor lucrări, au fost înlocuite cabluri de medie tensiune cu o lungime de 11 kilometri şi aproximativ 8 kilometri de cabluri de joasă tensiune.

Aceste lucrări reprezintă o etapă importantă în modernizarea reţelei electrice din zona Cotroceni, întrucât, pe lângă înlocuirea conductoarelor, rețeaua și echipamentele de rețea au fost pregătite pentru trecerea în viitor la tensiunea de 20kV, față de 10kV în prezent, ceea ce va îmbunătăți siguranța în alimentare a clienților, prin asigurarea unei capacități sporite a rețelei, reducerea pierderilor tehnologice, precum și posibilitatea de racordare a noi consumatori.

Proiectul de trecere a acestei zone a rețelei de distribuție la tensiunea de 20kV este corelat cu cel de modernizare a stației de transformare înaltă/medie tensiune Cotroceni, în valoare totală de 18 milioane de lei, început în anul 2016 și prevăzut să fie finalizat anul viitor. În următoarea etapă de modernizare, va fi dezvoltată o nouă stație de 20 kV alimentată prin două noi transformatoare 110/20 kV cu putere de 25 MVA, capacitatea totală a stației de transformare urmând să fie majorată de la 80 MVA la 130 MVA.

Toate aceste lucrări fac parte dintr-un program de investiții realizat de companiile de distribuție ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanță și îmbunătățirea calității și securității rețelei, respectând în același timp standardele companiei în ceea ce priveşte mediul.

Ca urmare a programelor ample de investiții în modernizarea rețelelor, s-a îmbunătățit semnificativ calitatea serviciilor, companiile E-Distribuție ale grupului fiind în topul celor mai performanți operatori de distribuție energie electrică din România. Conform raportărilor ANRE pe 2016, indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate pentru fiecare client) pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 172 minute, cel mai performant din țară, media națională înregistrată fiind de 290 minute. E-Distribuție Dobrogea și E-Distributie Banat și-au îmbunătățit performanțele și au rămas în topul celor mai performanţi operatori din Romania, cu SAIDI de 217 minute, respectiv 245 de minute.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Financial Intelligence organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului Forumul Energiei

Financial Intelligence organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului...

Profitul net ajustat al Xiaomi se dublează în primul trimestru și ajunge la 6,5 miliarde RMB

Traiectorie robustă de creștere, catalizată de multipli factori  Corporația...

ASF aprobă începerea ofertei publice inițiale pentru listarea a 28,5% din capitalul JT Grup Oil la Bursa de Valori București

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în ședința...