Eaton își extinde colaborarea cu Microsoft pentru tehnologia UPS

Date:

Compania Eaton de gestionare inteligentă a energiei electrice, anunță că „își extinde colaborarea cu Microsoft, pentru a accelera aplicațiile tehnologiei sale de sisteme de alimentare neîntreruptibilă (UPS), EnergyAware, în segmente cheie din întreaga lume. Extinderea face parte dintr-un nou cadru strategic dintre Eaton și Microsoft, menit să gestioneze dezvoltări majore din industrie, inclusiv transformarea digitală, sustenabilitatea și tranziția energetică.

Un element cheie al contractului cadru strategic este includerea tehnologiei Eaton EnergyAware UPS în proiectele Microsoft. Funcția principală a unui UPS este asigurarea protecției cu alimentare de rezervă pentru aplicații și facilități critice și protejarea acestora asupra întreruperilor din rețea sau problemelor legate de calitatea energiei. Printr-o strânsă colaborare pe parcursul mai multor ani, Eaton și Microsoft au adăugat capabilități digitale tehnologiei UPS, ceea ce permite utilizarea acesteia ca resursă distribuită de energie (RDE), pentru sprijinirea rețelelor cu niveluri ridicate de generare a energiei regenerabile variabile.

Aceasta va permite unei noi generații de centre de date care interacționează cu rețeaua, inclusiv cele operate de Microsoft, să sprijine operatorii de rețea prin furnizarea unor servicii de flexibilitate critică. Includerea flexibilității în rețea reprezintă o oportunitate pentru centrele de date să valorifice activele insuficient utilizate, de exemplu, prin asigurarea stocării energiei și furnizarea serviciilor de răspuns rapid la frecvență ridicată de care operatorii de rețea vor avea nevoie din ce în ce mai mult, pe măsură ce capacitatea regenerabilă crește, iar rețeaua pierde inerția asociată generării pe bază de combustibili fosili”.

Craig McDonnell, vicepreședinte și director general al Diviziei de tranziție energetică și digitalizare de la Eaton: „O tehnologie UPS care interacționează cu rețeaua contribuie la decarbonizarea energiei la nivelul rețelei, ceea ce înseamnă că sustenabilitatea sa generează beneficii ce se extind dincolo de centrul de date. Aceasta schimbă regulile jocului din punctul de vedere al gestionării energiei în profilul general al impactului asupra mediului al centrelor de date.”

Sean James, directorul Departamentului de cercetare pentru centrele de date de la Microsoft: „Un centru de date care interacționează cu rețeaua este acela în care sistemul său electric extins funcționează nu numai pentru a proteja datele și aplicațiile IT ale utilizatorului, ci și pentru a oferi servicii electrice valoroase operatorului sistemului de transport al energiei electrice și rețelei. Aceste servicii auxiliare vor fi din ce în ce mai importante pentru a sprijini rețeaua să facă față nivelurilor ridicate de energie regenerabilă variabilă.”

Eaton este „o companie de gestionare inteligentă a energiei electrice, dedicată îmbunătățirii calității vieții și protejării mediului pentru oamenii de pretutindeni. Suntem ghidați de angajamentul nostru de a face afaceri corect, de a opera în mod durabil și de a ne ajuta clienții să gestioneze energia ─ astăzi și în viitor. Prin valorificarea tendințelor globale de creștere a electrificării și digitalizării, accelerăm tranziția planetei către energia regenerabilă, ajutând la rezolvarea celor mai urgente provocări de gestionare a energiei din lume, în beneficiul părților interesate și al societății în general.

Înființată în 1911, Eaton este listată la NYSE de aproape un secol. În 2021, veniturile noastre s-au ridicat la 19,6 miliarde de dolari SUA și deservim clienți din peste 170 de țări. Pentru informații suplimentare, accesați www.eaton.com. Urmăriți-ne pe Twitter și LinkedIn”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Provocările Fiscale în Sectorul Petrolului și Gazelor Naturale din România

de Tănase Stamule decanul Facultății de Administrarea...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...