Econet meetings – oportunitățile și provocările implementării sistemului garanție-returnare în România

Date:

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) prin platforma sa green tech, econet romania, împreună cu partenerii săi de la Higgins, a organizat în data de 6 iulie 2022 evenimentul „Econet meetings – oportunitățile și provocările implementării sistemului garanție-returnare în România”, în format hibrid. Au participat peste 50 de invitați, atât din mediul public cât și cel privat. Evenimentul a fost deschis de dr. Ilinca Pandele, Membru al Consiliului Director și Manager al Departamentului Membership, AHK România. Tot în deschidere a vorbit Christian Plate Chargé d’Affaires și Ministru Plenipotențiar la Ambasada Republicii Federale Germania în România, Mihaela Frăsineanu Secretar General Adjunct la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor precum și Daniel Walther CEO Higgins.

Evenimentul s-a bazat pe un schimb de experiență și know-how între specialiști români și germani.  Emanuel Pârvulescu – Director de Mediu, Romania Hypermarche (Cora Romania) și Feliciu Paraschiv – Vicepreședinte, Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii din România (ANCMMR), au conturat situația actuală, precum și oportunitățile și provocările implementării unui sistem garanție-returnare în România, iar Patrick Wiedemann, CEO Reverse Logistics Group (RLG) și Donald McCalman, Program Director Circularity Scotland, au oferit soluții și exemple de bune practici din domeniu. „A fost o plăcere să particip în calitate de speaker la conferința organizată de AHK România! Evenimentul a reunit părțile interesate relevante din partea producătorilor, a comercianților cu amănuntul, a industriei mai largi și a autorităților publice și va contribui la dezvoltarea și implementarea ulterioară a SGR-ului (sistem garanție-returnare) în România. Sunt și mai recunoscător că am putut împărtăși experiența noastră de peste 20 de ani de SGR la nivel global și că am putut prezenta soluțiile noastre inovatoare și eficiente de SGR care ar putea fi implementate în România sub presiunea timpului,” a declarat la finalul evenimentului Patrick Wiedemann, CEO Reverse Logistics Group (RLG).

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

TikTok actualizează sistemul de evaluare a conturilor

TikTok este o platformă de divertisment susținută de creativitatea,...

Colliers: 2022, cel mai bun an din ultimii 15 pentru piața de investiții din România

Tranzacțiile au depășit 1,25 miliarde de euro, capitalul românesc...

Cum facem posibilă victoria Ucrainei

| de Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene.

Studiu: Oamenii devin mai precauți atunci când fac cumpărături, iar achizițiile spontane devin din ce în ce mai rare

Starcom România lansează cea de-a noua ediție a compendiumului...