Economia românească, comparată cu o Dacia veche

Date:

Economia României crește peste potențial, fiind ca o Dacie veche care merge cu viteză în pantă, ajutată de vântul din spate, a declarat marți Csaba Balint, macroeconomic analys, OTP Bank Romania, într-o conferință de presă. „Acum este momentul să ne gândim. Muzica încă se aude. Vom ajunge la momentul în care cineva va bate la ușă, noi deschidem ușa și s-ar putea să fie acolo Regele nopții, poate cu o armată, poate și cu un balaur, n-aș putea să vă spun, dar în acest moment trebuie să facem niște rezerve, să ne pregătim pentru această întâlnire când în petrecere se bagă și Regele nopții. Soluția nu cred că este să schimbăm încă un Guvern. Nu ne ajută. Trebuie și altceva”, a spus Balint.

De asemenea, el a mai spus că economia României seamănă cu o Dacie care merge pe o pantă cu 140 kilometri pe oră. „Cam ăsta ar fi PIB-ul potențial, ce poate face o economie, ce poate conduce în condiții normale. Cu puțin noroc, cu ciocanul în portbagaj, pantă și vânt din spate am ajuns la 140 km/h. Tatăl meu nu știe. Dacia nu este construită pentru așa ceva. PIB-ul potențial arată că suntem peste 80-90 km la oră”, a subliniat analistul economic.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

TikTok actualizează sistemul de evaluare a conturilor

TikTok este o platformă de divertisment susținută de creativitatea,...

Colliers: 2022, cel mai bun an din ultimii 15 pentru piața de investiții din România

Tranzacțiile au depășit 1,25 miliarde de euro, capitalul românesc...

Cum facem posibilă victoria Ucrainei

| de Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene.

Studiu: Oamenii devin mai precauți atunci când fac cumpărături, iar achizițiile spontane devin din ce în ce mai rare

Starcom România lansează cea de-a noua ediție a compendiumului...