Comentariu de piață al analistului eToro Ionuț Paulenco

Banca Angliei a avertizat că inflația „va fi puțin abruptă anul acesta”, dar nu consideră că sunt motive de îngrijorare. Se așteaptă la o redresare economică puternică, cu perspective pozitive pentru economia Marii Britanii pentru anul în curs, preconizând o creștere a PIB-ului la 7,25%, ca urmare a vaccinării rapide.

În primul trimestru, economia Regatului Unit a scăzut cu 1,5%. Scăderea este mai mică decât se anticipase, dar vine după un 2020 în care economia Regatului Unit a scăzut cu 10%, cea mai gravă scădere din ultimele trei secole.

Perspectivele se îmbunătățesc în cele din urmă și pentru Europa continentală, vaccinările accelerându-se, așteptările fiind acum ca Uniunea Europeană să ajungă din urmă Statele Unite până în iulie. SUA a administrat 250 de milioane de doze, un procent de 44% din populația sa, în timp ce UE a inoculat doar 33% dintre cetățeni cu cel puțin o doză.

Spre deosebire de SUA și Marea Britanie, UE s-a confruntat cu probleme în  aprovizionarea cu vaccinuri și cu o revenire a infecțiilor la sfârșitul iernii, ceea ce a condus la impunerea unor restricții mai dure, amânând astfel recuperarea sa economică.

_________________

Despre eToro

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.


Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

DISTRIBUIȚI