Educație financiară derulată de Junior Achievement România, susținută de Raiffeisen Bank

Date:

Organizația Junior Achievement (JA) România derulează și în acest an școlar, cu susținere oferită de Raiffeisen Bank, programului de educație financiară pentru formarea de abilități și comportamente responsabile necesare gestionării banilor prin economisire, investiții sau utilizarea instrumentelor financiare. Participă peste 38.000 de elevi și 1.400 de profesori din peste 680 de școli și licee din toată țara.

Activitățile au la bază abordarea learning by doing, în care primează exemplele, studiile de caz și exercițiile de lucru în echipă, pentru argumentare și luarea deciziilor. Desfășurarea se realizează în colaborare cu voluntarii Raiffeisen Bank, cu un kit educațional gratuit, adaptat învățării hibride (la școală și online), care include materiale tipărite și resurse digitale interactive disponibile pe platforma de e-learning JA Inspire™.

Organizatorii subliniază că „în acest an, programul se extinde cu o nouă componentă, adresată profesorilor, pentru formarea și certificarea competențelor financiare și antreprenoriale. Programul de formare oferă profesorilor participanți posibilitatea dezvoltării și exersării de competențe pentru utilizarea instrumentelor de planificare financiară personală și a unei afaceri. Programul de formare este acreditat de Ministerul Educației și Ministerul Muncii și Protecției Sociale prin Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulților”. 

Parteneriatul dintre JA România și Raiffeisen Bank are o continuitate de peste zece ani, oferind până acum „activități, resurse și kit-uri educaționale gratuite de educație financiară pentru 160.700 de elevi și profesori, iar 29 licee au beneficiat de finanțări pentru îmbunătățirea condițiilor de învățare și acces la educație online”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Mihai Daraban: Consiliul de afaceri România – EAU își va începe activitatea în scurt timp 

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României...

Politică şi politicianism în procesul integrării europene a României 

| de Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, membru corespondent al Academiei Române 

DIGI se pregătește pentru lansarea serviciilor în Belgia

DIGI a făcut încă un pas în procesul de...

Finanțare, sustenabilitate, tehnologie: comandamentele FoodIntelForum AQUA Carpatica pentru tot anul

Timpul trece iar ecourile puternice ale FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția...