EFSE, împrumut subordonat de 7 milioane euro pentru Patria Bank

Date:

Fondul de Invesții The European Fund for Southeast Europe (EFSE), Luxemburg, a acordat băncii Patria Bank un împrumut subordonat de fonduri proprii de nivel 2 conform Basel III, în valoare de 7 milioane de euro, inclus în pachetul EFSE de răspuns la criză, destinat finanțării microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) din industriile critice, din sectorul agro, afectate de războiul dintre Rusia și Ucraina. Patria Bank subliniază că „împrumutul va sprijini banca să ofere finanțare pe termen lung microîntreprinderilor și IMM-urilor și să contribuie la creșterea producției locale și a securității alimentare, precum și a rezilienței și incluziunii în domeniul afacerilor”.

Patria Bank declarându-se puternic orientată spre deservirea IMM-urilor și agrobusiness-urilor, împrumutul pentru investiții „va contribui la consolidarea gradului de capitalizare a băncii, sporind în același timp capacitațile acesteia de a ajuta microîntreprinderile și IMM-urile să-și susțină operațiunile și gradul de angajare prin furnizarea de lichiditate esențială pentru a face față efectelor de contagiune economică ale războiului în curs dintre Rusia și Ucraina”.

Klaus Müller, președintele consiliului de administrație al EFSE: „Suntem încântați să ne alăturam acestui nou parteneriat deoarece Patria Bank se concentrează puternic pe sprijinirea IMM-urilor implicate în industrii esențiale legate de agricultură, industrii care au fost expuse numeroaselor provocări economice, sociale și de securitate declanșate de războiul Rusia-Ucraina. Credem cu tărie că acest nou instrument de nivel 2 – Basel-III, va consolida și optimiza structura generală de capital a băncii, va susține creșterea rezilientă și va contribui la securitatea alimentară din regiune.”

Horia Manda, președintele consiliului de administrație al Patria Bank: „Suntem bucuroși să anunțăm acest nou proiect cu EFSE, un partener strategic al Grupului Patria Bank, cu care împărtășim un obiectiv comun: sprijinirea IMM-urilor și micilor întreprinderi agricole pentru a-și dezvolta în continuare afacerile și a depăși provocările generate de contextul economic actual. În Grupul Patria Bank, credem că antreprenoriatul este motorul creșterii economice, iar parteneriatul puternic cu EFSE ne permite să sprijinim IMM-urile și să punem România pe harta zonelor cu potențial maxim de dezvoltare și investiții.”

Patria Bank precizează că „facilitatea contribuie la realizarea mai multor obiective de dezvoltare durabilă a Națiunilor Unite, inclusiv SDG 2 (Foamete zero), SDG 8 (Creștere economică) și SDG 9 (Inovare și infrastructură în industrie). Se preconizează că investiția va permite acordarea a peste 90 de împrumuturi microîntreprinderilor și IMM-urilor și sprijinirea a peste 900 de locuri de muncă”.

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), înființat în 2005, își propune „să stimuleze dezvoltarea economică și prosperitatea în Europa de Sud-Est și în vecinătate prin investiții în succesul întreprinderilor mici și mijlocii, precum și în îmbunătățirea condițiilor de viață pentru mediul privat. Deoarece accesul la servicii financiare este cheia dezvoltării acestui segment, EFSE își concentrează eforturile pe sprijinirea instituțiilor financiare locale ca acestea să-și consolideze capacitatea de a oferi finanțare responsabilă pentru acest grup țintă. Pe lângă activitățile sale de investiții prin parteneri locali, EFSE își sporește impactul prin Facilitatea de Dezvoltare EFSE, care oferă asistență tehnică, formare cât și alt sprijin nefinanciar antreprenorilor și instituțiilor.

EFSE a fost înființat de Banca Germană de Dezvoltare cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și al Comisiei Europene. Fiind primul parteneriat public-privat de acest gen, EFSE își atrage capitalul de la agenții donatoare, instituții financiare internaționale și investitori instituționali privați.

Finance în Motion GmbH, Germania, este consilier al EFSE, iar Hauck & Aufhäuser Fund Services S.A., Luxemburg, acționează că administrator.

Pentru mai multe informații despre Fondul European pentru Europa de Sud-Est, vă rugăm să vizitați: www.efse.lu

Pentru mai multe informații despre Finance în Motion, vă rugăm să vizitați: www.finance-în-motion.com”. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica gata de start!

La FoodINTELForum, ne bucurăm să avem alături Aqua Carpatica,...

Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor

Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea”...

„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie

Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut...

Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare”

Noile norme consolidează dreptul la reparare, urmăresc reducerea deșeurilor...