El Salvador plănuiește să ofere bitcoin fiecărui cetățean

Date:

După ce a anunțat legalizarea bitcoin ca monedă oficială, El Salvador a anunțat că va oferi fiecărui cetățean bitcoin în valoare de 30 de dolari.

Anunțul a fost făcut odată cu vestea că moneda digitală va deveni în mod oficial mijloc legal de plată din 7 septembrie.

Președintele Nayib Bukele a declarat că guvernul va alimenta cu bitcoin în valoare de 30 de dolari portofelele electronice ale oricărui cetățean care se va înscrie în sistemul de portofel electronic „Chivo” (capră în spaniolă) emis de guvern și care se va înregistra cu ajutorul tehnologiei de recunoaștere facială.

Analiștii se așteaptă ca cerința de a oferi 30 de dolari în bitcoin fiecărui cetățean din El Salvador să creeze o presiune asupra prețului criptoactivului în valoare de peste 100 de milioane de dolari. 

_________________

Despre eToro

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.


Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Locuri de muncă vacante

Agenții economici din județul Ilfov anunță 2720 de locuri...

Finanțare de 19 milioane euro pentru Mitiska REIM cu asistență asigurată de PeliPartners

PeliPartners anunță că, printr-o echipă coordonată de Carmen Peli,...