Emisiunea de obligațiuni ipotecare a Alpha Bank Romania primește unul dintre cele mai mari ratinguri acordate de Moody’s pe piața românească

Date:

Agenția internațională de rating Moody’s Investor Service a revizuit în creștere cu două trepte, de la Baa2 la A3 ratingul acordat emisiunii de obligațiuni ipotecare de 200 mil. euro lansată de Alpha Bank Romania în 2019.

Ratingul A3, unul dintre cele mai ratinguri acordate de Moody’s pe piața din România, reprezintă o validare a solidității și rezilienței demonstrate de-a lungul timpului de către Alpha Bank Romania, precum și calitatea foarte bună a portofoliului de credite ipotecare al băncii.

Prin lansarea în 2019 a programului de obligațiuni ipotecare, primul de acest fel din România, Alpha Bank Romania a deschis un nou capitol în dezvoltarea pieței financiare locale. Obligațiunile ipotecare reprezintă o soluție de finanțare des întâlnită pe piețele financiare internaționale, prin care banca emitentă urmărește să își diversifice sursele de finanțare, cât și să scadă costul mediu al acestora, atrăgând noi fonduri pentru dezvoltarea și extinderea activităților sale.

Emisiunea este listată la Luxembourg Stock Exchange și la Bursa de Valori București.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Peste 220 de daune avizate ca urmare a furtunilor

Furtunile de la începutul acestei luni au dus la...

RetuRO le oferă sprijin operatorilor HoReCa în implementarea Sistemului Garanție-Returnare

În calitate de administrator al Sistemului Garanție-Returnare, unul dintre...

Peste 15 speakeri internaţionali şi locali la EBcon. Cea mai mare conferinţă internaţională de Employer Branding din România

EBcon, prima conferinţă internaţională de Employer Branding din România,...

Program pentru susținerea afacerilor axate pe cafenele

Compania Artisan Coffee Gear anunță lansarea în 2024 a...