Enel X instalează două centrale fotovoltaice pentru fabricile Eaton din România

Date:

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, construiește două centrale fotovoltaice cu o capacitate instalată totală de circa 850 kWp pentru producătorul de tablouri electrice şi confecţii metalice Eaton Electro Producţie. 

Proiectul presupune instalarea la cheie a două sisteme fotovoltaice ce integrează peste 1.800 de panouri fotovoltaice de înaltă eficiență, instalate în județul Maramureș, în localitățile Buşag și Sârbi. Centrala fotovoltaică din Bușag este printre primele din România care respectă criteriile FM Global iar panourile fotovoltaice folosite au rezistență crescută la foc (clasă B). Pentru sistemul din Sârbi, Enel X România instalează printre cele mai mari panouri existente pe piața din Romania, de 650 Wp/modul.  

„Enel X România le oferă partenerilor săi soluția verde prin care să-și asigure într-un mod sustenabil electricitatea necesară afacerii lor, reducând astfel costurile cu energia. Soluțiile personalizate implementate în cadrul parteneriatului cu Eaton respectă cele mai ridicate standarde de performanță și fiabilitate și ajută compania să își eficientizeze consumul de energie electrică, oferindu-i o protecție în fața lichidității scăzute din piața de energie și a volatilității prețurilor. Totodată, sistemele fotovoltaice asigură producția de energie curată, contribuind la obiectivele de mediu la nivel local și internațional,” a declarat Laurențiu Brumaru, Head of Sales & Marketing e-Industries, Enel X România.

Centralele fotovoltaice montate pentru Eaton Electro Producţie vor asigura o producție anuală de energie electrică de circa 885 MWh, contribuind la reducerea cu peste 200 de tone pe an a emisiilor de dioxid de carbon.

„Venind în întâmpinarea obiectivului global Eaton și în conformitate cu Politica U.E. de a reduce nivelul emisiilor de carbon cu 50 % până în anul 2030, fabrica noastră a dezvoltat un proiect de implementare panouri fotovoltaice pe acoperișul halelor de producție. Este primul proiect de acest gen din EMEA pentru Eaton, ceea ce dă o și mai mare importanță acestuia. Prin implementarea lui, se vor reduce emisiile de CO2 cu peste 165 de tone anual și se va realiza o economie de energie electrică de 2.884 MWH. Totodată proiectul respectă toate cerințele asiguratorului companiei, AXA XL, astfel că așteptăm cu nerăbdare finalizarea lui pentru a beneficia de avantajele acestuia”, a spus Daniel Șimo, director fabrică Eaton Bușag.

Echipamentele și tehnologiile utilizate de Enel X în cadrul proiectului au performanțe și fiabilitate ridicate, provenind de la furnizori importanți pentru piața de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.

Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, au fost montate  peste 22.300 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu aproximativ 3.700 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Instalarea acestor surse de producție de energie generează economii de peste 1 milion de euro pentru companiile partenere, prin înlăturarea costurilor asociate transportului și distribuției energiei electrice, precum și a contribuțiilor pentru certificatele verzi și cogenerare.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...

B.D.G. Import își extinde portofoliul prin parteneriatul cu William Grant & Sons

B.D.G. Import, singura companie cu acționariat 100% românesc din...