eToro se asociază cu Broadridge pentru votul prin reprezentare, permițând ca vocea investitorilor individuali să fie auzită

Date:

 

  • Investitorii mai tineri sunt cei mai dornici să aibă un cuvânt de spus la AGA, 80% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani fiind gata să voteze.
  • Dividendele, remunerarea directorilor și strategia privind schimbările climatice sunt aspectele asupra cărora investitorii individuali doresc cel mai mult să se pronunțe

Rețeaua socială de investiții eToro a încheiat un parteneriat cu Broadridge Financial Solutions Inc. (NYSE: BR) pentru a permite votul prin reprezentare pentru utilizatorii săi.

Utilizatorii eToro, inclusiv cei care dețin fracțiuni de acțiuni, vor putea participa cu ușurință la adunările generale anuale (AGA), votând prin reprezentare cu privire la probleme precum fuziunile, remunerarea directorilor și propunerile de mediu, sociale și de guvernanță. Voturile transmise de către investitorii eToro sunt apoi agregate și partajate cu compania respectivă. 

Majoritatea investitorilor individuali doresc să participe la deciziile corporative, un sondaj realizat de eToro în rândul a 10.000 de investitori de retail la nivel mondial relevând că trei din patru (73%) doresc să voteze în cadrul AGA. Conform datelor, investitorii mai tineri sunt mult mai predispuși decât cei mai în vârstă să dorească să aibă un cuvânt de spus. Astfel, 80% dintre cei cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani declarând că ar vota în AGA dacă ar avea ocazia, față de 65% dintre cei cu vârste de peste 55 de ani. În ceea ce privește experiența, cei care investesc de 3-5 ani sunt cei mai dispuși să voteze (79%), iar investitorii cu peste 20 de ani de experiență sunt cei mai puțin dispuși să voteze (65%).

Întrebați care sunt problemele corporative asupra cărora ar dori cel mai mult să voteze, dividendele au ieșit pe primul loc (49%), urmate de remunerarea directorilor executivi (33%) și strategia privind clima (28%). Respondenții au fost, de asemenea, întrebați care ar fi metoda lor preferată de participare la AGA, votul prin intermediul unui site web fiind cel mai popular, iar votul prin poștă fiind cea mai puțin populară opțiune.

Yoni Assia, CEO și cofondator al eToro, a declarat: „În ultimii ani, am asistat la o explozie a numărului de investitori individuali. Acest grup are potențialul de a avea o influență majoră asupra piețelor financiare. Datorită parteneriatului nostru cu Broadridge, utilizatorii eToro pot avea acum un cuvânt de spus în procesul de luare a deciziilor corporative la multe dintre cele mai mari companii din lume. Aceasta este o piatră de hotar uriașă pentru investitorii de retail și  care ar putea avea un impact de durată asupra lumii afacerilor.

Investitorilor individuali nu li s-a oferit întotdeauna o platformă, vocea și sprijinul pe care le merită, dar acest lucru se schimbă rapid, iar accesul acestora la votul prin reprezentare este un pas crucial în această călătorie. Există în mod clar un apetit uriaș în rândul investitorilor individuali pentru a participa la AGA și așteptăm cu nerăbdare să vedem cum se vor implica clienții eToro în acest nou demers.

Martin Koopman, președinte, Bank Broker-Dealer Investor Communication Solutions la Broadridge, a declarat: „Creșterea substanțială a investitorilor individuali a determinat o schimbare  în ceea ce privește cererea pentru o mai mare implicare a acționarilor, investitorii individuali căutând din ce în ce mai mult să-și facă vocea auzită în ceea ce privește companiile din portofoliile lor, votând în probleme importante legate de politica corporativă. Suntem încântați să sprijinim eToro și să îi ajutăm să modeleze viitorul guvernanței corporative prin intermediul soluției noastre avansate de vot prin reprezentare, oferindu-le în același timp posibilitatea de a-și servi clienții prin intermediul unei propuneri de servicii diferențiate.

Votul prin reprezentare pentru acțiunile listate la bursele din SUA va fi activat pe platforma eToro în cursul acestei luni, urmat de votul pentru acțiunile listate la alte burse globale. În lunile următoare, utilizatorii eToro vor putea, de asemenea, să participe la acțiuni corporative voluntare.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...