Europenii impun limitatoare de viteză pe toate mașinile de serie! Iată noua lege aprobată de Comisia Europeană

Date:

Europa schimba șofatul pentru totdeauna. În cadrul unei întâlniri a Comisiei Europene, s-a discutat aprobarea unui nou proiect de siguranță a circulației. Acest proiect ar urma să impună montarea unor limitatoare de viteză la toate mașinile ce urmează să intre în circulație în Europa.

Proiectul de lege a intrat în dezbatere și a fost aprobat de Parlamentul European în Martie 2019, urmând să intre în vigoare începând cu anul 2022. Imediat după intrarea în anul 2022 toate mașinile, indiferent de marcă, model și capacitate, vor trebui să aibă astfel de limitatoare, conform ZDNet. De asemenea, chiar și în UK vor fi valabile aceste legi, în pofida Brexitului, declară jurnaliștii The Guardian.

 

Peste 25.000 de morți și 140.000 de răniți în
accidentele rutiere anual în Europa

Luând în calcul statisticile oficiale, accidentele rutiere din Europa s-au intensificat în ultimii ani, ducând la peste 25.000 morți și 140.000 gravi răniți anual. Astfel, toate mașinile vor intra sub incidența acestei legi, tocmai pentru ca aceste numere să fie radical îmbunătățite și să se prevină accidentele.

„Peste 25.000 de oameni își pierd anual viața pe drumurile noastre. Majoritatea acestor accidente se întâmplă din cauza erorilor umane. Trebuie să facem ceva pentru a stopa asta” declara Elzbieta Bienkowska, reprezentantă a Parlamentului European.

 

Unele dintre mașinile de serie deja au început implementarea. Iată mărcile la care pot fi regăsite astfel de limitatoare!

Unele firme au fost deja în discuții pentru implementarea acestor măsuri de siguranță. Modelele de lux de la BMW și Tesla sunt deja de acord să înceapă implementarea, iar reprezentanții încă discută condițiile, deoarece legea prevede că orice mașină, indiferent de preț, să fie dotată cu un astfel de sistem.

Volvo este chiar prima marca ce a luat-o înaintea acestei reguli și a implementat deja un limitator de viteză pentru noile vehicule lansate de companie. Acesta limitează orice model la 118mph, ceea ce înseamnă aproximativ 180km / h. Conform specialiștilor, nicio mașină Volvo lansată în anul 2021 nu va putea urca peste această viteză, având acest limitator instalat.
Reprezentanții Parlamentului European sunt conștienți că unele astfel de sisteme de siguranță există deja, însă aceștia spun că ele acoperă mai ales clasa high-end a mașinilor de lux.Însă toate modelele de mașini și toate mărcile ar trebui să se alinieze în acest sens, deoarece toți cetățenii au dreptul la siguranță atunci când circulă pe străzile Europei, declara aceeași Elzbieta Bienkowska.

 

Mai mult, pentru a întări poziția conform căreia orice mașină ar trebui să respecte aceste prevenții, cercetătorii de la Institutul de Studii de Transport al Universității Leeds au efectuat un studiu, în anul 2005. Acesta releva faptul că introducerea unor astfel de limitatoare la mașini ar determina reducerea numărului de accidente cu până la 20%, iar a celor fatale cu până la 37%.

 

Știre preluată de aici

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Rata şomajului în județul Ilfov în iunie 2024

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Ilfov...

Fonduri prin platforma Seedblink, pentru elevi din școli și licee

Platforma educațională digitală Spark Generation, din Cluj-Napoca, anunță că...

Împrumut Garanti BBVA Leasing de la BERD, în sprijinul IMM-urilor

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA...